Hlavní obsah

Fotbalisté Hradce Králové vyhráli v Opavě a mají blízko do ligy

PRAHA

Fotbalisté Hradce Králové zvítězili v Opavě 1:0 a po osmé výhře za sebou mají nakročeno do první ligy. V čele tabulky mají pět kol před koncem desetibodový náskok před třetím Zlínem a už po příštím kole mohou mít jistý postup mezi elitu. Na hřišti sestupem ohroženého soupeře jim tři body zajistil až tři minuty před koncem Fischer.

Článek

Zlín v pátek utrpěl další ztrátu ve své snaze o urychlený návrat do první ligy. Na hřišti posledních Vítkovic remizoval 0:0 a už pět zápasů čeká na vítězství.

Druhé Ústí nad Labem ale šanci na větší bodový trhák nevyužilo. Přestože Severočeši měli výraznou převahu, nedokázali překonat brankáře Tomu a jejich duel s Vlašimí skončil rovněž nerozhodně 0:0. Od třetího Zlína je tak v tabulce dělí pět bodů.

Viktoria Žižkov porazila Karvinou 2:1 díky obratu v závěrečné pětiminutovce. Všechny body hostům sebral střídající Zdeněk Koukal, který skóroval v 87. a v 90. minutě.

Jihlava si připsala páté druholigové vítězství za sebou a upevnila si čtvrté místo. Na hřišti sparťanské rezervy vyhráli hosté 3:0, když o osudu utkání rozhodli už v úvodní půlhodině. Dvakrát se trefil devatenáctiletý Mešanovič. Pražský tým tak klesl na předposlední místo tabulky.

Fotbalisté Hlučína byli blízko zisku tří bodů ze hřiště Sokolova, které by jim v boji o záchranu výrazně pomohly. V poslední minutě však střídající Radzinevičius zachránil domácímu týmu alespoň remízu 3:3.

Viktoria Žižkov - Karviná 2:1 (0:0)
Branky: 87. a 90. Koukal - 46. Opic. Rozhodčí: Příhoda - Ubias, Pospíšil. ŽK: Šťastný - Opic, Milosavljev. Diváci: 1095.
Žižkov: Hruška - Šťastný, Brabec, Procházka, Vepřek - Vaculík (60. Kočí), Novák (60. Koukal), Culek, Pulkert (73. Zengue) - Kalod, Martan. Trenér: Petržela.
Karviná: Kučera - Hoffmann, Čeman, Suchý (50. Štajer), Jursa, Ciku (77. Tchami), Mišinský, Pavlík, Kostoláni - Opic, Milosavljev (65. Ficek). Trenér: Balcárek.
Ústí nad Labem - Vlašim 0:0
Rozhodčí: Ochotnický - Zlámal, Košec. ŽK: Karlík, Martykán - Süsser, Štochl, Markovič, Toma. Diváci: 1011.
Ústí n. L.: R. Novák - Hyčka, Zachariáš, Valenta, Mišák (84. Brožík) - Volek, Šmrha, Martykán, Benčík (46. Franc) - Karlík (63. Melunovič), Jindráček. Trenér: Habanec.
Vlašim: Toma - J. Veselý (89. Mucha), M. Nešpor, D. Nešpor, Švamberk (79. M. Veselý) - Štochl, Stejskal, Jungr, Süsser - Petr, Markovič. Trenér: Nádvorník.
Čáslav - Most 1:1 (0:1)
Branky: 54. Hlava - 35. Nesvadba. Rozhodčí: R. Hrubeš - Čecháček, Hojsík. ŽK: Haniak - Fleišman, Sigmund. Diváci: 448.
Čáslav: Fryšták - Kotrba, Ptáček, Ricka, Růžička - Kunášek (73. Hašek), Šisler, Hlava, Haniak, Dobal (62. Džafič) - Fikejz. Trenér: Hřídel.
Most: Paleček - Knakal, Běloušek, Nesvadba, Fleišman - Andrei (60. Jendruščák), Hofmann, Štumpf, Sigmund (87. Rosendo) - Ruseckij, Hora (90. Bodeček). Trenér: Pulpit.

Reklama

Související témata: