Hlavní obsah

Vítkovice jako první sestupují z druhé ligy, Dukla vyhrála nad Zlínem

PRAHA

Fotbalisté Vítkovic jsou v druhé lize prvním sestupujícím týmem. K pádu do MSFL je tři kola před koncem soutěže odsoudila domácí remíza 1:1 s Karvinou, po níž poslední tým tabulky ztrácí na pozici znamenající udržení deset bodů. Ve druhém pátečním zápase porazila Dukla Zlín 3:2 a díky jejímu vítězství může v sobotu slavit postup do nejvyšší soutěže Hradec Králové.

Článek

Vítkovice v lokálním derby neudržely vedení, které jim ve 39. minutě zařídil hlavou Reinberk. Domácí byli přes hodinu lepším týmem, ale v 69. minutě inkasovali po střele Kostolániho z 25 metrů, která skončila v horním rohu branky. O třetí vítězství v jarní části sezony se pak už Vítkovičtí snažili marně a s předstihem mají jistotu, že po 14 letech druhou ligu opustí.

Zlín prohrál na Julisce a první liga se mu vzdaluje

Fotbalisté Zlína si opět zkomplikovali boj o postup ve druhé lize, když prohráli v přestřelce na hřišti Dukly Praha 2:3. Svěřenci kouče Ladislava Mináře nedokázali vyhrát už pošesté za sebou a na druhé Ústí nad Labem ztrácejí čtyři zápasy před koncem šest bodů. Díky zaváhání Zlína mohou už v sobotu slavit postup hráči Hradce Králové.

Na Julisce se hrál od začátku ofenzivní fotbal. V 17. minutě trefil hostující Kroupa po rohovém kopu tyč a vzápětí padl první gól na druhé straně. Brankáře Tobolíka překonal při jeho debutu ve druhé lize parádní ranou do šibenice ze 30 metrů Petr Malý. Vzápětí kontroval Kroupa přesným volejem. Pražané přece jen vyhráli první poločas zásluhou Šimla, jehož tvrdou střelu si srazil Tobolík do sítě.

Po přestávce měl na kopačce vyrovnání Vozábal, ale z přímého kopu trefil břevno. Domácího Mičice pak skvěle vychytal Tobolík, načež po velké šanci Zlína odvrátili pohromu obránci Dukly na brankové čáře. Tým trenéra Luboše Kozla se dočkal zvýšení náskoku v 78. minutě, kdy po otočce skóroval Kamerunec Chigou. V závěru Zlín opět trefil tyč a dorážející Žůrek snížil. Vyrovnat se už hostům nepovedlo.

27. kolo druhé fotbalové ligy
Vítkovice - Karviná 1:1 (1:0)
Branky: 39. Reinberk - 69. Kostoláni. Rozhodčí: Býma - Wilczek, Tacina. Bez ŽK. Diváci: 230.
Vítkovice: Vaclík - R. Vlk, Čelůstka, Cverna, Silveira - Reinberk (72. Mach), Motyčka, Kučerňák, Janda - Hritz (88. Drábek), Kovář (72. Sládek). Trenér: L. Vlk.
Karviná: Kučera - Kostoláni, Hoffmann, Buryán, Staš - Ciku (46. Suchý), Mišinský, Pavlík, Ficek (66. Pontus) - Opic, Milosavljev. Trenér: Balcárek.
Dukla Praha - Zlín 3:2 (2:1)
Branky: 18. P. Malý, 32. Šiml, 78. Chigou - 21. Kroupa, 84. Žůrek. Rozhodčí: Adam - Slavík, Szarowski. ŽK: Chigou - Abraham. Diváci: 425.
Dukla: Rada - Pospíšil, Šmíd, Vorel, Mičic - P. Malý (85. Hanousek), Gedeon, Šiml - Svatonský (65. Berger), Vrána (86. Kučera), Chigou. Trenér: Kozel.
Zlín: Tobolík - Pazdera (65. Žůrek), Kroča, Zbožínek, Jelínek - Šmahaj (82. Šrom), Vozábal, Abraham, Novák - Bača (73. Bačík), Kroupa. Trenér: Minář.

Reklama

Související témata: