Hlavní obsah

Hradec přispěje fotbalovému klubu 5,5 miliónu korun

HRADEC KRÁLOVÉ

Hradecká radnice uvolní 5,5 miliónu korun pro fotbalový klub, který dělí jediný bod od postupu do první ligy. Klub peníze využije na zakoupení technologie na vyhřívání trávníku a dalších sedaček do hlediště. Tím by stadion splnil podmínky pro účast v nejvyšší fotbalové soutěži. Uvedl to ve středu hradecký primátor Otakar Divíšek.

Článek

"Technologii vyhřívání trávníku je možné poměrně snadno namontovat do současného povrchu a následně půjde přesunout jinam. Počítáme, že na stadiónu bude maximálně na rok či dva, než se provede přestavba celého stadiónu," řekl Divíšek. Přemístit na nový stadión by měly jít také nové sedačky, které bude muset klub v případě postupu do první ligy pořídit.

Obří projekt výstavby nákupního centra a fotbalového stadiónu v Hradci připravuje německá developerská firma ECE Projektmanagement. Hodnota celého projektu je zhruba 3,2 miliardy korun. Město si firmu ECE k využití svých lukrativních pozemků v Malšovicích vybralo v polovině roku 2008, stavba by mohla být podle původních plánů hotová v roce 2013.

V případě postupu do první ligy však klub podle Divíška nemůže počítat s tím, že by od radnice dostal na svůj provoz další peníze. "Klub má své finanční zdroje, hlásí se také noví sponzoři, takže nepočítáme s tím, že bychom navyšovali příspěvek od radnice," dodal Divíšek.

Reklama