Hlavní obsah

Vítkovice vyhrály ve Vlašimi, ale zůstávají poslední

VLAŠIM

Fotbalisté Vítkovic se dočkali výhry poprvé po téměř dvou měsících. Přijeli si pro ni do Vlašimi, ale na jejich beznadějně posledním místě v tabulce druhé ligy to nic nemění. Sestupující tým vyhrál brankami Cverny a Motyčky 2:0, tři body si v této sezoně připsal teprve počtvrté.

Článek

Domácí už mají účast v druhé lize jistou, ale dnes předváděli až příliš bezstarostný fotbal a jejich prohra mohla být ještě vyšší. Dvakrát je podržel brankář Toma.

Poloprázdný stadion nejvíc zabouřil v okamžiku, kdy se dozvěděl o postupu českých hokejistů do finále mistrovství světa. Pak už jen přihlížel nudné podívané, z níž po změně stran vybočily jen dva góly hostí.

Zlín porazil Opavu, ale naději na postup má minimální

Fotbalisté Zlína porazili ve 28. kole druhé ligy doma Opavu 2:0 a uchovali si teoretickou naději na postup do nejvyšší soutěže. Oslavy svých rivalů však pravděpodobně jen oddálili. Hradci Králové stačí v neděli doma s Duklou získat bod, Ústí nad Labem bude mít jistotu, když v pondělí porazí doma Čáslav.

Zlín šest předchozích zápasů nevyhrál a tím přišel o reálnou šanci vrátit se do ligy. Ani dnes to dlouho nevypadalo, že černá série skončí. Hosté měli v prvním poločase dvě velké šance, ale Halaška překopl branku a Korčian neuspěl tváří v tvář brankáři Skácelovi.

Až v 65. minutě opavský brankář Novák promáchl letící míč a Kroupa toho pohotově využil. Šest minut před koncem pak výhru zpečetil Kroča hlavičkou po rohovém kopu. Zlín bude v úterý dohrávat odložený zápas s Třincem, to však už může být jen formalita.

28. kolo druhé fotbalové ligy:
Vlašim - Vítkovice 0:2 (0:0)
Branky: 49. Cverna, 56. Motyčka. Rozhodčí: Lerch - Filípek, Pospíšil. ŽK: Schuster - Novák. Diváci: 490.
Vlašim: Toma - Vebr, M. Nešpor, Kropík, D. Nešpor - Štochl (46. Schuster), Stejskal (58. Markovič), Pokorný, Jungr - M. Veselý (53. Petr), Svátek. Trenér: Nádvorník.
Vítkovice: Vaclík - R. Vlk, Pešek (72. Mach), Čelůstka, Janda - Cverna, Kučerňák, Motyčka (68. Novák), Hritz - Kovář (46. Drábek), Silveira. Trenér: L. Vlk.
Zlín - Opava 2:0 (0:0)
Branky: 65. Kroupa, 84. Kroča. Rozhodčí: Drábek - Hojsík, Gallo. ŽK: Bača - Klesnil. Diváci: 1726.
Zlín: Skácel - Kroča, Zbožínek, Jelínek - Šmahaj, Vozábal (64. Elšík), Abrahám, Novák - Bača (46. Šrom), Kroupa, Žůrek (89. Kurtin). Trenér: Minář.
Opava: Novák - Uvíra, Cigánek, Kiša - Partyš, Gonda, Nepožitek (55. Furik), Schaffartzik - Halaška (64. Přecechtěl), Klesnil, Korčián. Trenér: Horák.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články