Hlavní obsah

Fotbalista Wozniak slaví postup do první ligy už potřetí

HRADEC KRÁLOVÉ

Ve 32 letech se může Martin Wozniak těšit na další prvoligové starty. Dnes v roli kapitána dovedl mezi českou elitu fotbalisty Hradce Králové. Východočeský klub se do první ligy vrací po sedmi letech, dvě kola před koncem soutěže jej třetí Zlín už nemůže bodově dostihnout.

Článek

V první lize má Wozniak na kontě zatím jen 30 startů, ale věří, že tento počet výrazně rozšíří. Postup do ligy slaví již potřetí. "Tentokrát to bylo asi nejtěžší. Poprvé jsem byl v Českých Budějovicích mladý zobák a zodpovědnost na sebe brali starší hráči Povišer, Vácha či Penner. V Mladé Boleslavi byl ambiciózní tým, ale zde v Hradci byl ten tlak na mě asi největší," řekl Wozniak.

"Nečekali jsme to. Chtěli jsme budovat tým a do ligy postoupit do tří let. A že se to povedlo již nyní, za to jsme velmi rádi a užijeme si to," dodal.

Opět se podle něho potvrdilo, že poslední krok je vždy velice složitý a nepříjemný. "Nepodařilo se nám dvě kola vyhrát, ale zase jsme o postupu rozhodli doma před vlastními fanoušky. O to je to radostnější," zdůraznil Wozniak.

V Hradci hraje již tři a půl roku. "Loni to byla velice špatná sezona a udrželi jsme se jen tak tak. Štěstí, že přišel trenér Kotal. Ten to tady strašně zvednul. Trenéři i hráči jsme si sedli a myslím, že je to vidět v tabulce. Za poslední roky nikdo tolik bodů nezískal, to ukazuje na naši kvalitu," míní Wozniak.

Rozhodující podíl na postupu má podle něj právě kouč Kotal. "Tak z pětasedmdesáti procent. Vštípil nám hráčům povinnost za tým, že jsme sami zodpovědní za výkony," složil Wozniak trenérovi poklonu.

Kapitán týmu si nemyslí, že mužstvo je potřeba nějak zvlášť výrazně posilovat. "Myslím, že stačí jen pár změn. V létě i zimě jsme ukázali, že můžeme hrát velice vyrovnané a možná i lepší zápasy s prvoligovými týmy," řekl Wozniak. "Navíc prvoligové celky nebudou hrát tak defenzivě jako třeba Čáslav nebo jiné. Budou chtít hrát fotbal, a to nám bude vyhovovat. Rozhodně se budeme chtít pohybovat v klidném středu tabulky," dodal.

Reklama