Hlavní obsah

Ústecký brankář Novák: Postup do ligy? Nádhera

ÚSTÍ NAD LABEM

Nevýslovnou radost prožívali fotbalisté Ústí nad Labem poté, co si o víkendu zajistili postup do první ligy. Velkou měrou k tomu přispěl i 31letý brankář Radim Novák, který je dlouholetou oporou mužstva. Loni v létě byl na zkoušce ve slovenské Trnavě, ale vrátil se na sever Čech. A nyní se může chystat na prvoligové boje.

Foto: Josef Pešout, Právo

Ústecký brankář Radim Novák

Článek

Jak jste viděl ústecký boj o postup do první ligy?

Rozhodl už fantastický podzim ve druhé lize. Poté, co se blížila reálná naděje na uhájení postupové příčky, jsme byli v závěru jara trošku nervózní. Ale měli jsme tři zápasy, abychom získali potřebné tři body. Bohužel jsme nezvládli domácí utkání s Čáslaví. V poslední době hrajeme lépe venku, a to se potvrdilo v Sokolově. Dostávali jsme se do otevřené obrany a mohli jsme vyhrát i ještě výrazněji než 3:1.

Nálada v týmu před zápasem?

Museli jsme si spoustu věcí vyříkat, abychom udělali ten poslední krok. Bojovnost nám předtím nechyběla, ale postrádali jsme herní lehkost.

Co pro vás klubový úspěch znamená?

Pro hráče, funkcionáře a celý klub je to historický triumf. Ústí postoupilo do ligy po jedenapadesáti letech. Prostě nádhera. Pro postup jsme na hřišti udělali maximum. A co se bude dít dál, to záleží na vedení klubu a městě. Doufám, že to dobře dopadne a překleneme období jednoho roku a třeba se v Ústí postaví stadión.

V sobotu ještě hrajete poslední zápas sezóny s Vítkovicemi...

Uvidíme, jak do té doby přežijeme postupové oslavy (úsměv).

Jak se cítíte po zdravotní stránce?

Hlavně potřebuji, aby mi vydrželo koleno. Sedneme si s trenérem a probereme, jestli půjdu na operaci teď, nebo až za půl roku.

Reklama