Hlavní obsah

Vítkovice opouštějí druhou ligu po čtrnácti letech

Zápasem posledního kola na hřišti postupujícího Ústí nad Labem skončila druholigová éra fotbalistů Vítkovic. Tým, který startoval v této soutěži řadu let, sestupuje. A smutný je z toho i trenér Lubomír Vlk.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér fotbalistů Vítkovic Lubomír Vlk.

Článek

Jaké pro vás bylo druholigové loučení?

Brali jsme to jako realitu. O našem sestupu bylo rozhodnuto už dávno předtím. V Ústí jsme jen chtěli soutěž se ctí dohrát. I přes těsnou porážku 1:2 si myslím, že se nám to podařilo. Soupeři gratuluji k postupu do první ligy.

V čem vidíte příčiny pádu Vítkovic do třetí ligy?

Mrzí mě, že Vítkovice opouštějí druhou ligu po čtrnácti sezónách. A co nás poslalo dolů? Důvodů je spousta. Ekonomická situace především. Posledních pět let jsme hráli pořád o záchranu, nebylo snadné zastavit ten výkonnostní pokles. Na jaře jsme celkem bojovali, ale podzim nám vůbec nevyšel.

V zimě jste také střídal na trenérské lavičce Vlastimila Paličku. Nelitujete toho, že jsem byl jako kouč u sestupu?

Je to nepříjemné, ale věděl jsem, do čeho jdu. Musíte si uvědomit, že po podzimu jsme měli pět bodů. Nikdo nemohl čekat, že se zachráníme.

Co spolupráce s Baníkem Ostrava?

Snažil jsem se o ní jako generální manažer Vítkovic od roku 1995, ale bohužel to vždycky dopadlo špatně. Baník dával hráče jinam než do Vítkovic.

Co bude s kádrem Vítkovic?

Po zápase v Ústí se totálně rozpadl. Odchází deset kluků, kteří byli na hostování. Jako trenér u mužstva končím. Uvidíme, jaké bude ekonomické zázemí pro třetí ligu.

Reklama

Související témata: