Hlavní obsah

Na lavičku fotbalistů Mostu se po půlroce vrací populární kouč Aňon

MOST

Fotbalisty druholigového Mostu povede v příští sezóně znovu Uruguayec Jorge Aňon. Ten se s týmem rozloučil po loňské podzimní části a z rodinných důvodů odjel do Jižní Ameriky. Nyní se populární kouč vrací k týmu, který za jeho půlročního působení praktikoval atraktivní útočný styl.

Článek

V jarní sezóně vedl tým Martin Pulpit. Po sérii špatných výsledků ale požádal ještě před koncem druhé ligy o dovolenou a na lavičku už se nevrátí.

"Jorge Aňon v našem klubu během necelého roku předvedl, že je velkým odborníkem a kvalitním trenérem. Jsme rádi, že u nás opět bude působit," uvedl výkonný ředitel klubu Stanislav Salač na mosteckém webu.

"Za půl roku u A-mužstva dokázal s trenéry Hofmannem a Štefkem do sestavy zapracovat spoustu mladých odchovanců z akademie a objevit další talentované fotbalisty," dodal.

Devětačtyřicetiletý Aňon v Mostě působil od ledna loňského roku. Angažmá začal v mládežnické akademii Josefa Masopusta, kde rychle potvrdil své odborné znalosti a obrovskou chuť do práce. Poté se temperamentní trenér přesunul na lavičku áčka, po úspěšné podzimní části druholigové sezóny však požádal z rodinných důvodů o uvolnění z kontraktu a vedení mosteckého klubu mu vyšlo vstříc.

"Dva roky jsem pracoval daleko od své rodiny. V roce 2008 v Indonésii a poslední rok v Mostě. Bylo to pro mé nejbližší těžké, navíc moje matka onemocněla. Doufám, že se opět uvidíme," napsal Aňon v únoru fanouškům v e-mailu.

Reklama

Související témata: