Hlavní obsah

Fotbalisty druholigového Zlína povede nový trenér Kalivoda

ZLÍN

Fotbalisty druholigového Zlína povede v příští sezoně nový trenér Marek Kalivoda, který dosud působil ve funkci asistenta hlavního kouče Ladislava Mináře. Zlín v minulém ročníku nesplnil stanovený cíl, kterým byl postup do první ligy. Proto vedení klubu s Minářem ukončilo spolupráci nejen na trenérském postu, ale také ve funkci sportovního ředitele.

Článek

Třetí tým konečného pořadí druhé ligy doufal, že by se mohl dostat do nejvyšší soutěže administrativní cestou místo některého z postupujících klubů Hradce Králové a Ústí nad Labem. Ani jeden z jeho přemožitelů totiž nemá na stadionu vyhřívaný trávník, oba ale nakonec tento problém vyřešily. Zlín tak zůstal druholigový a rozhodl se razantně seškrtat rozpočet.

Vedení zlínského klubu neprodloužilo smlouvu ani s asistentem Jaroslavem Švachem. Novým sportovním ředitelem bude dosavadní marketingový manažer Leoš Gojš.

"Vzhledem k tomu, že se nepodařilo postoupit do první ligy, bude snížen celkový rozpočet. Připravujeme i úsporná opatření, která se budou týkat celkové struktury a reorganizace klubu včetně hráčského kádru," uvedl na klubových stránkách Ladislav Valášek. Ten působil ve funkci předsedy představenstva, na kterou rezignoval, zlínskému klubu však chce nadále pomáhat.

Reklama

Související témata: