Hlavní obsah

Fotbalisty Viktorie Žižkov povede trenér Pulpit

PRAHA

Fotbalisty druholigové Viktorie Žižkov povede nový trenér Martin Pulpit. S vedením pražského klubu podepsal smlouvu na dva roky s opcí. Třiačtyřicetiletý kouč, který před časem trénoval v nejvyšší soutěži Olomouc, hrával jako dorostenec právě za Žižkov.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Martin Pulpit

Článek

"Viktorka byla klubem mého mládí. I během trenérské kariéry jsem měl většinou štěstí, že zápasy klubů, kde jsem působil, se hrály v jiném termínu, než je tradiční nedělní dopoledne na Žižkově. Proto jsem vždy ve volném čase mířil na fotbal sem," uvedl Pulpit, který na jaře vedl v druhé lize Most.

Ve Viktorii skončil čtyři kola před závěrem druhé ligy trenér Vlastimil Petržela. Ve zbytku sezóny jej nahradil kouč rezervního mužstva Roman Veselý, který se nyní stane Pulpitovým asistentem. Žižkov skončil na pátém místě. "Je škoda, že se Viktorce návrat do ligy letos nepovedl," poznamenal Pulpit.

Připustil, že se tým zřejmě poněkud změní. "V tuto chvíli je ale ještě brzy hovořit konkrétně. Už odešli Hušbauer a Koukal. Uvidíme, jaká bude situace v dalších týdnech, příprava začíná za necelých čtrnáct dní," řekl nový žižkovský trenér.

Vedle Veselého bude spolupracovat i s trenérem brankářů Oldřichem Pařízkem. "V jeho případě však půjde o koncepční činnost v podobě přípravy všech brankářů. Tedy od celé mládeže až po A-mužstvo," doplnil Pulpit.

Reklama

Související témata: