Hlavní obsah

Bohemians Praha nezaplatili pokutu a nebudou hrát ani druhou ligu

Fotbalisté střížkovského klubu Bohemians Praha, kteří sestoupili z nejvyšší soutěže, nebudou hrát ani druhou ligu, protože nedostali profesionální licenci. Důvodem je zřejmě skutečnost, že klub nezaplatil šestimilionovou pokutu, kterou dostal od disciplinární komise. Svazoví činovníci to však odmítli potvrdit s odkazem na obchodní tajemství.

Foto: Dimír Šťastný

Střížkovský šéf Karel Kapr opouští vršovický Ďolíček s výmluvným gestem... Ilustrační foto

Článek

Po čtvrtečním jednání absenci Bohemians Praha ve druhé lize oznámil šéf sportovního úseku ČMFS Ivo Lubas. Dodal, že o tom, kdo je ve druhé lize nahradí, se rozhodne v příštím týdnu. V úvahu připadají dva týmy z ČFL Ovčáry a Varnsdorf.

Ovčáry skončily na druhém místě a mají o druhou ligou zájem, na rozdíl od Písku a Vltavínu, které obsadily další místa. Možnost postupu zřejmě nevyužije ani béčko Slavie, protože od sezóny 2011/12 se připravuje speciální soutěž pro juniorské týmy. Dalším uchazečem je tak až šestý tým tabulky ČFL Varnsdorf. "Licenční komise posoudí Ovčáry a Varnsdorf příští týden a rozhodne, kdo dostane licenci," oznámil předseda komise Stanislav Rýznar.

Střížkovští obdrželi od disciplinárky pokutu za to, že nenastoupili k jarnímu utkání na půdě Bohemians 1905, a že neprokázali údajnou korupci, z níž obvinili Olomouc. "Licenci s podmínkou dostaly Kladno a Bohemians Praha. Zatímco Kladno podmínku splnilo, Bohemians Praha nikoliv," vysvětlil Rýznar. Vítězům ČFL Sezimovu Ústí a MSFL Znojmu byla udělena licence před několika dny.

Reklama