Hlavní obsah

Varnsdorf bude hrát druhou ligu místo Bohemians Praha

PRAHA

Fotbalisté Varnsdorfu budou v příští sezoně hrát druhou ligu. Klub splnil požadavky ČMFS a s podmínkou dostal profesionální licenci nutnou pro start v soutěži. Informovaly o tom internetové stránky fotbalového svazu. Severočeský Varndorf v soutěži nahradí vyloučené Bohemians Praha.

Článek

Ti naopak licenci neobdrželi kvůli tomu, že dosud svazu nezaplatili šestimilionovou pokutu za to, že v minulém ročníku první ligy nenastoupili k pražskému derby s Bohemians 1905 a navíc nedodali důkazy v údajné korupční kauze spojené s loňským utkáním v Olomouci.

Původně měly do druhé ligy místo klubu z pražského Střížkova vstoupit Ovčáry, ale jejich představitelé nakonec takovou možnost odmítli. Varnsdorf šanci využil. "Doporučil jsem komisi udělit licenci. Varnsdorf splnil vše, aby mohl dostat licenci s podmínku. Podmínka není nic mimořádného, dostávají ji všichni nováčci," uvedl licenční manažer ČMFS Stanislav Rýznar.

Varnsdorf sice v minulém ročníku ČFL skončil až šestý, ale nabídku hrát druhou ligu po Ovčárech nevyužily ani Písek, Vltavín a Slavia Praha B, které skončily ve třetí nejvyšší soutěži právě před Varnsdorfem. Vítězné Sezimovo Ústí z ČFL do druhé ligy postoupilo přímo.

Varnsdorf v prvním kole 31. července nastoupí v Jihlavě, o týden později doma bude hostit Třinec.

Reklama