Hlavní obsah

Gólman Vaclík nechce být dvojkou, místo v Baníku proto skončí na Žižkově

Budoucnost brankáře fotbalové reprezentace do 21 let Tomáše Vaclíka nebude spojena s Baníkem Ostrava, jak se předpokládalo, ale s Viktorií Žižkov.

Článek

Nadějný vítkovický gólman sice směřoval v závěru jara z jednoho ostravského klubu do druhého, ale nakonec podepsal tříletou smlouvu s druholigovou Viktorií Žižkov. O transferu informoval hráčův agent David Nehoda ze společnosti Nehoda Sport.

O Vaclíkovi se mluvilo jako o jasné budoucnosti Baníku a na Bazalech s ním do budoucna počítali. Jenže hráč měl až do konce června smlouvu ve starém působišti a Vítkovičtí nedali souhlas, aby se začal připravovat s novým klubem. Mezitím přišel na Bazaly brankář Michal Daněk a ten se brzy stal jedničkou.

"Jednání s Baníkem bylo vstřícné, byli jsme domluveni na smlouvě. Od začátku jsme ale věděli, že ještě nějaký gólman přijde. Tomáš pak nemohl začít včas letní přípravu, protože nedošlo k dohodě klubů. Celou situaci jsme proto konzultovali i s trenéry jednadvacítky, kteří dávali přednost tomu, aby Vaclík někde chytal stabilně. Proto nakonec zamířil jiným směrem do klubu, který mu sice negarantuje pozici jedničky, ale je reálné, že se do branky může dostat," vysvětlil Nehoda přestupovou anabázi.

Vaclík má v juniorských reprezentacích odchytáno jednadvacet utkání, z toho šest v jednadvacítce, kde pouze dvakrát inkasoval. Je účastníkem loňského mistrovství světa do 20 let, o rok dříve hájil barvy jednadvacítky na mistrovství Evropy.

Reklama

Související témata: