Hlavní obsah

Fotbalisté Zlína získali tři body i v Sokolově

Fotbalisté Zlína vyhráli i druhé utkání v nové sezóně druhé ligy, když zvítězili 3:2 na hřišti ambiciózního Sokolova, který dohrával v deseti. Hosté s výrazně omlazeným kádrem vedli ve druhém poločase už 3:1, Baník v závěrečném tlaku dokázal jen snížit.

Článek

Zápas ovlivnil vytrvalý déšť. Do první větší šance se dostal hostující Zbožínek, ale hlavičkoval nad. Na druhé straně mohl po Šilhanově přihrávce otevřít skóre Vaněček, ale zblízka trefil jen brankáře Skácela. Ve 28. minutě se rozezvučelo břevno zlínské branky, které nastřelil z přímého kopu Podrazký. O pět minut později pomohlo břevno ke gólu Tescomě po střele Šmahaje z 35 metrů.

Druhý poločas začali hráči Zlína nejlépe, jak mohli. Ve 49. minutě posadil Šmahaj přímý kop na hlavu Elšíka, který míč poslal na vzdálenější tyč branky Sokolova. Domácí rázem zvýšili aktivitu, která se jim v 58. minutě vyplatila. Duchnič utekl zlínské obraně, předložil míč nabíhajícímu Pilařovi, který jej zkušeně poslal podél brankáře. Baník se hnal za vyrovnáním, ale v 81. minutě vyloučil sudí Jech brankáře Bertelmana za stažení Nováka ve vápně a nařídil penaltu, kterou proměnil Dobeš.

Sokolov se i v deseti pokusil utkání ještě zdramatizovat a v 88. minutě se to povedlo. Přímý kop Podrazkého ze 30 metrů proletěl až za Skácelova záda. I přes velký závěrečný tlak už se Baníku vyrovnat nepodařilo.

Karviná se po výhře v Hlučíně vyhoupla do čela druhé ligy

Fotbalisté Karviné zažívají perfektní start do druholigové sezony a po dnešním vítězství 3:1 v Hlučíně se díky výrazně aktivnímu skóre vyhoupli do čela tabulky. Před týdnem vyhráli nad Mostem vysoko 4:0.

Karvinští byli po většinu zápasu aktivnější, ke gólům jim ale notně pomohly chyby domácí obrany. Mišinský díky prvnímu kolapsu už v 5. minutě neměl se zakončením do odkryté brány problém a za dvě minuty zvýšil Milosavljev střelou ze šestnáctky.

Hlučínu svitla naděje hned po přestávce, kdy Hošek křížnou střelou snížil, za pět minut ale hosté znovu vedli o dvě branky. Před brankářem Berkovcem se objevil zcela sám Gonda a nezaváhal. Od té doby byli domácí prakticky bez šancí a Karviná pohodně udržela druhou výhru v sezoně.

2. kolo druhé fotbalové ligy:
Baník Sokolov - Tescoma Zlín 2:3 (0:1)
Branky: 58. Pilař, 88. Podrazký - 33. Šmahaj, 49. Elšík, 83. Dobeš z pen. Rozhodčí: Jech - Teuber, Štěrba. ŽK: Dobeš (Zlín). ČK: 81. Bertelman (Sokolov).
Sokolov: Bertelman - Šmerda (76. Dittrich), Kura, Knakal, Hanzlík - Podrazký, Javorský (68. Čada), Pilař, Vaněček - Šilhan, Duchnič (76. Mlika). Trenér: Purkart.
Zlín: Skácel - Pazdera, Malý, Zbožínek, Jelínek - Novák (85. Borák), R. Dobeš, Elšík, Šmahaj (90. Bačík), Šrom (90. J. Dobeš) - Poznar. Trenér: Kalivoda.
Hlučín - Karviná 1:3 (0:2)
Branky: 46. Hošek - 6. Mišinský, 8. Milosavljev, 51. Gonda. Rozhodčí: Zelinka - Wilczek, Paták. ŽK: Mareš, Bartošák, Nuc, Hrtánek - Mišinský, Mihalík. Diváci: 980.
Hlučín: Berkovec - Ulma (46. Šupolík), Bogdaň, Hajčík, Rožman - Nuc, Hrtánek, Milutinovič (66. Mozol), Mareš (80. Ondrušík) - Bartošák, Hošek. Trenér: Daněk.
Karviná: Kafka - Hoffmann, Mihalík, Štajer, Tchuř - Gonda (52. Ficek), Pavlík, Motyčka, Slončík (63. Ciku), Milosavljev - Mišinský (88. Gottwald). Trenér: Balcárek.
Vlašim - Most a Sezimovo Ústí - Sparta B odloženo.

Reklama