Hlavní obsah

Jihlavští fotbalisté porazili v druhé lize Znojmo

JIHLAVA

Jihlavští fotbalisté porazili v třetím kole druhé ligy nováčka ze Znojma 2:0. Branky vstřelili v závěru první půle Görner a Krutý.

Článek

Vysočina se dnes před vlastními fandy představila podruhé a vždy získala plný počet bodů. Gólman Uvarenko navíc pokaždé udržel čisté konto. Znojmo naopak čeká nejen na první bod, ale také na premiérovou branku v sezoně. Jeho střelecký půst trvá už 270 minut.

První vzruch před znojemskou brankou se odehrál po osmi minutách, kdy kapitán Dort napálil z hranice velkého vápna levou tyč. Za hosty kontroval o pět minut později Zapalač, ale z malého vápna jen vyprášil Uvarenkovi rukavice.

To ale bylo ze znojemské strany vše a více ze hry měla od té doby Jihlava. Šimonek dalekonosnou střelou z 30 metrů trefil v 16. minutě pouze břevno, ale o dvacet minut později už se domácí dostali do vedení. Dolejš se probil do šestnáctky a odražený míč se dostal ke Görnerovi, který nezaváhal.

Když Krutý minutu před půlí poslal po zmatcích v hostující obraně míč za Hrubého záda podruhé, Jihlava se zcela uklidnila. Znojmo se i po pauze prakticky jen bránilo atakům soupeře, jenže Vysočina posléze polevila a hosté přece jen zahrozili. Látalovu střelu z levé strany pokutového území ale domácí brankář zneškodnil.

Jihlava - 2:0 (2:0)
Branky: 36. Görner, 44. Krutý. Rozhodčí: Makovička - Marek, Adámková. ŽK: Gabriel - Látal. Diváci: 1650.
Jihlava: Uvarenko - Gabriel, Tlustý, Šimáček, Gavrič - Dort (64. Bača), Karlík, Görner - Dolejš (88. Veselý), Šimonek, Krutý (78. Tecl). Trenér: Urban.
Znojmo: Hrubý - Sukup, Jonov, Mička, Šilinger - Zapalač (67. Kováč), Hříbek, Schneider (46. Vavřík) - Šichor (80. Baláž), Minarech, Látal. Trenér: Smrček.

Reklama