Hlavní obsah

Třinec hrál s Vlašimí bez branek, béčko Sparty porazilo Kladno

TŘINEC

Fotbalisté Třince remizovali ve 3. kole druhé ligy s Vlašimí 0:0. Lepší šance ke skórování měli v utkání hosté, ale třineckého brankáře Lipčáka nepřekonali, a tak si oba soupeři připsali první remízu v soutěži. Vlašimský brankář Toma neinkasoval ani ve druhém utkání v sezoně. Vlašimští měli velké příležitosti hlavně v úvodu zápasu. Krmpotič ale nastřelil jen nohy Lipčáka, Droppovu tvrdou ránu do rohu branky domácí gólman rovněž vyrazil, Nešpor nezachoval v rozhodující chvíli klid a gólem neskončil ani Boháčův únik.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Lukáš Třešňák nastoupil v sobotu v dresu sparťanské zálohy

Článek

Domácí se fotbalově zvedli po půlhodině hry, kdy po centru Chlebka nedosáhl ve vápně na míč Onuchukwu. Do poločasu už si ale žádný celek vyloženou šanci nevytvořil a skóre se nezměnilo ani po změně stran. Lipčák zlikvidoval i Průchův volej pod břevno, na druhé straně Onuchukwu v akrobatické pozici trefil Tomu.

Sparťanské béčko přehrálo v druhé lize Kladno

Fotbalisté Kladna nenavázali na výrazné vítězství z předchozího kola druhé ligy a po nevydařeném utkání podlehli béčku Sparty 1:2. Po sestupu z nejvyšší soutěže má středočeský tým v druhé lize po třech utkáních v tabulce jen tři body.

Sparťané se ujali vedení hned v druhé minutě zásluhou Davida Pavelky, který zužitkoval prudký centr ze strany. Za hosty z Kladna krátce před poločasovou přestávkou srovnal po nedůrazu v soupeřově obraně Jan Procházka.

Druhý poločas ovládla Sparta, svou výraznou převahu ale proměnila jen v jedinou branku Jiřího Skaláka, kterou přihrávkou připravil autor první trefy Pavelka. V tabulce tak mají svěřenci trenéra Zdeňka Svobody šest bodů a k dobru utkání v Sezimově Ústí, které bylo minulý týden odloženo kvůli podmáčenému hřišti.

Most se rehabilitoval po debaklu a přejel Hlučín

Fotbalisté Mostu přehráli v třetím kole druhé ligy Hlučín jednoznačně 3:0 a spravili si náladu po prvním kole, kdy si z Karviné odvezli debakl 0:4. Hlučín, který v závěru minulého ročníku těsně unikl sestupu, si naopak připsal třetí porážku v řadě a se skóre 1:7 uzavírá tabulku.

Severočeský klub nastoupil v nové sezoně teprve podruhé, protože v druhém kole nemohl kvůli nezpůsobilému terénu změřit síly s Vlašimí. Začátek mu po čtrnáctidenní pauze vyšel, první mosteckou branku v sezoně zařídil v 22. minutě záložník Jiří Jedinák.

V druhém poločase měl domácí tým výraznou převahu. Gólově ji vyjádřil až po vyloučení hlučínského Hrtánka, když se dvakrát prosadil Ezequiel Rosendo. Jeho spoluhráč Sergej Ruseckij mohl výsledek v závěru utkání ještě zvýraznit, ale v několika vyložených šancích minul branku.

Dva Dobešovy góly vynesly Zlínu výhru nad Sezimovým Ústím

Dva góly Romana Dobeše vynesly zlínským fotbalistům v třetím kole druhé ligy výhru 2:0 nad nováčkem ze Sezimova Ústí. Domácí záložník se trefil v 67. a v 80. minutě, Zlín díky němu vede tabulku s plným počtem devíti bodů.

Jako první se po Machově ráně sice zapotil domácí brankář Skácel, ale pak už si Zlínští vytvořili drtivý tlak a ve zbytku poločasu spalovali jednu šanci za druhou. Vše odstartovala Zbožínkova střela k tyči, kterou Doležal jen s obtížemi vyrazil. Po Dobešově centru se pak nevešla mezi tyče ani Zbožínkova hlavička.

Na konci první půlhodiny měli žlutomodří další tutovku po Šmahajově rohovém kopu, nicméně po Zbožínkově hlavičce skončil míč opět jen těsně v zámezí. Čtyři minuty před přestávkou pohrdl další šancí Poznar, jenž z bezprostřední blízkosti neposlal míč do sítě.

Rozjezd do druhého dějství již ale domácí Zlín tak hladký neměl. Sezimovo Ústí začalo aktivně, nepustilo soupeře do tlaku a utkání se změnilo především v boj o střed hřiště. Domácí trenéři poté oživili hru dvojím střídáním a žlutomodří začali postupně přebírat otěže zápasu.

Zlínští se nakonec dočkali v 67. minutě, kdy zničehonic udeřili. Pazdera nacentroval míč z pravé strany a jeden z nejmenších hráčů na hřišti Roman Dobeš přesnou hlavičkou k tyči otevřel skóre.

Domácí pak konečně mohli útočit do otevřené obrany a jednoduchými kombinacemi na jeden dotek bavili nadšené diváky. Záhy přišla i druhá branka v Doležalově síti. Hrdina zápasu Roman Dobeš si na rohu šestnáctky přebral v pohybu přihrávku, chytře se uvolnil a přesnou střelou k tyči rozjásal domácí publikum podruhé.

3. kolo druhé fotbalové ligy:
Třinec - Vlašim 0:0
Rozhodčí: Možíš - Handlíř, Szarowski. ŽK: Ceplák - Kotyza, Broschinský, Krmpotič. Diváci: 612.
Třinec: Lipčák - Lisický, Chlebek, Kuděla, Cihlář - Malíř, Rehák, Ceplák, Joukl (76. Hanus) - Doležal (46. Karlík), Onuchukwu (85. Hupka). Trenér: Dembinný.
Vlašim: Toma - Broschinský, Nešpor, Krmpotič, Schuster, Kotyza, Droppa, Jungr, Vebr (62. Průcha) - Boháč (50. Bukač), Strnad (75. Süsser). Trenér: Nádvorník.
Sparta Praha B - Kladno 2:1 (1:1)
Branky: 2. Pavelka, 53. Skalák - 44. Procházka. Rozhodčí: Paták - Zlámal, Vnuk. ŽK: Hašek - Coufal, Cigánek, Kobler, Mašanský, Kabele. Diváci: 330.
Sparta: Švenger - Jánoš, Doležal, Krch, Podaný - Kadeřábek, Hašek, Pavelka (86. Rada), Krejčí (67. Glaser) - Třešňák (78. Putz), Skalák. Trenér: Svoboda.
Kladno: Pavlík - Hajník (65. Svoboda), Hyský, Bartoš, Coufal - Cigánek (55. Kabele), Holub (46. Kobler), Wojnar, Procházka - Mašanský, Klinka. Trenér: Hejkal.
Most - Hlučín 3:0 (1:0)
Branky: 77. a 86. Rosendo, 22. Jedinák. Rozhodčí: Lerch - Moudrý, Koval. ŽK: Jedinák - Bartošák, Kindel. ČK: Hrtánek (Hlučín).
Most: Paleček - Rosendo, Knakal, Lafrance, Bednář - Jendruščák, Hofmann (86. Christof), Jedinák, Schut - Danovski (59. Rusecki), Frnoch (75. Badaljan). Trenér: Aňon.
Hlučín: Berkovec - Kindel (66. Gulajev), Bogdaň, Hajčík, Mareš - Nuc (77. Mozol), Hrtánek, Vaněk (40. Milutinovič) - Hošek, Bartošák, Schulmeister. Trenér: Daněk.
Zlín - Sezimovo Ústí 2:0 (0:0)
Branky: 67. a 80. R. Dobeš. Rozhodčí: Býma - Kocián, Lakomý. ŽK: Šmahaj - Mašek, Kočí, Javorek. Diváci: 2321.
Zlín: Skácel - Pazdera, Malý, Zbožínek, Jelínek - Novák (57. J. Dobeš), R. Dobeš, Elšík, Šrom (57. Švach) - Šmahaj (86. Borák), Poznar. Trenér: Kalivoda.
Sezimovo Ústí: Doležal - Mašek, Macháček, Nesvadba, Čupr - Kočí (72. Rožboud), Japanský (76. Nejepsa), Javorek, Mach - Horka, Simr. Trenér: Zákostelský.

Reklama

Související témata: