Hlavní obsah

Fotbalisté Karviné a Dukly po vzájemné remíze ztratili první body

KARVINÁ

Fotbalisté Karviné a Dukly Praha se ve třetím kole druhé ligy rozešli remízou 1:1 a shodně ztratili první body v soutěži. K výhře měli blíže domácí, ale Chigou tři minuty před koncem z penalty svým čtvrtým gólem v sezoně vyrovnal.

Foto: Drahoslav Ramík, ČTK

Hráči Karviné. Ilustrační foto

Článek

Karviná začala svižně a hosty mírně přehrávala, ale do přestávky si vytvořila jedinou brankovou příležitost, kterou ve 26. minutě Gonda nevyužil. Po změně stran měli opět navrch Karvinští a velký tlak nakonec proměnili v 70. minutě ve vedení. Ficek tečovanou střelou z dálky skóroval pouhých šest minut po svém vystřídání.

Hosté ale nerezignovali a chytrou kombinační hrou si v závěru vytvořili převahu. V 87. minutě pak v pokutovém území Tchuř fauloval Haška a penaltu s přehledem proměnil kamerunský útočník Chigou.

Žižkov udolal nováčka

Fotbalisté Viktorie Žižkov porazili nováčka z Varnsdorfu 2:0 a připsali si druhé vítězství v sezoně. Obě branky vstřelil útočník Markovič, který se prosadil v 34. a 69. minutě.

Varnsdorfu sice patřilo úvodních deset minut, ale potom se už hrálo pod taktovkou Viktorie. Pražany definitivně uklidnil první gól: po dlouhém výkopu brankáře Vaclíka se míč dostal až do pokutového území hostů, kde Markovič přehlavičkoval gólmana.

Brankář Varnsdorfu Porcal v druhé půli prohrál s Markovičem i další souboj jeden na jednoho. Krátce po druhém gólu byl za faul na Zawadu vyloučen hostující Stehlík, ale přesilovou hru už Viktoria nevyužila.

Čáslav zdolala Sokolov

Fotbalisté Čáslavi porazili Sokolov 3:0. O první bodový zisk Zenitu v sezóně se dvěma góly zasloužil Petr Kunášek, ještě před ním otevřel čáslavský střelecký účet v této sezoně Filip Racko.

Domácí o výsledku rozhodli do přestávky. Po sérii rohových kopů se po 188 minutách dočkali konce série bez vstřelené branky, poté co Kunášek nastřelil přízemní centr do malého vápna a míč do sítě doklepl Racko.

Po půlhodině hry přišly další Kunáškovy chvíle. Po vyhraném souboji postupoval zleva úplně sám na bránu hostů a nekompromisně brejk zakončil. O tři minuty později se situace opakovala, tentokrát na pravé straně.

Sokolovští se dostali pouze ke trestným kopům, ze kterých ale Volšíka příliš neohrozili. V 60. minutě už se Zenit radoval počtvrté, ale předčasně, protože po akci Racka s Kunáškem, který si posadil brankáře i obránce, byl zakončující Kopic v ofsajdu.

Karviná - Dukla Praha 1:1 (0:0)
Branky: 70. Ficek - 87. Chigou z pen. Rozhodčí: Jech - Peřina, Urban. ŽK: Mišinský - Hanousek. Diváci: 1960.
Karviná: Kafka - Hoffmann, Štajer, Mihalík, Tchuř - Gonda (72. Opic), Motyčka (83. Suchý), Slončík (64. Ficek), Pavlík - Mišinský, Milosavljev. Trenér: Balcárek.
Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Šmíd, Mičic - Malý (90.+1 Kučera), Šiml, Hanousek - Svatonský (68. Přeučil), Chigou, Berger (79. Vrána). Trenér: Kozel.
Viktoria Žižkov - Varnsdorf 2:0 (1:0)
Branky: 34. a 69. Markovič. Rozhodčí: Ardeleánu - Kovařík, Pilný. ŽK: Kulhánek, Jordák. ČK: 71. Stehlík (všichni Varnsdorf). Diváci: 1351.
Žižkov: Vaclík - Kučera (24. Šťastný), Bodeček, Kropík, Mójta - Bořil (64. Zawada), Procházka, Novotný, Folprecht, Čermák (76. Klimpl) - Markovič. Trenér: Pulpit.
Varnsdorf: Porcal - Hejka, Pimpara, Stehlík, Hozda - Rudnickij (61. Jordák), Chod (21. Kulhánek), Kotiš, Koblížek - J. Procházka, D. Procházka (75. Vavroušek). Trenér: Busta.
Čáslav - Sokolov 3:0 (3:0)
Branky: 32. a 35. Kunášek, 8. Racko. Rozhodčí: Mikel - Čecháček, Tacina. ŽK: Kazár, Haniak, Bartl - Šilhan, Studík. Diváci: 623.
Čáslav: Volšík - Růžička, Haniak, Ptáček, Kazár - Bartl (64. Fikejz), Prášil, Šisler, Racko (78. Breite) - Kopic (82. Kotrba), Kunášek. Trenér: Malura.
Sokolov: Zacharda - Šmerda, Kura (46. Studík), Knakal, Hanzlík - Podrazký (74. Dittrich), Čada, Pilař, Vaněček - Šilhan (46. Duchnič), Mlika. Trenér: Purkart.

Reklama