Hlavní obsah

Fotbalista Lafrance půl roku ve Slavii nelituje

MOST

Uplynulé jaro strávil fotbalista Kevin Lafrance na hostování v pražské Slavii, ale v první lize nezakotvil. A tak se mladý stoper vrátil do Mostu, za který znovu nastupuje ve druhé lize. Francouz v severočeských službách věří, že jeho čas na fotbalové scéně ještě přijde. "Jsem znovu v Mostě a budu čekat, jestli nepřijde zájem z první ligy v zimě," přiznává upřímně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Lafrance ve slávistickém dresu se snaží prosadit přes protihráče z týmu Bohemians Praha.

Článek

Jak hodnotíte svoje účinkování ve slávistickém dresu? Odehrál jsem pět ligových zápasů. Nabral jsem první zkušenosti, i když Slavia už na jaře nestartovala v evropských pohárech. I v lize jsem ale zjistil, že stačí, aby člověk udělal na hřišti nějakou chybu a hned je to druhý den v novinách. Všechno musí být ve Slavii perfektní, jinak to probírají média. Ale nebyl to pro mě úplně špatný půlrok. Nelituji toho, že jsem tam byl.

Měl jste ve Slavii nějaké kamarády? Jistě, například Petra Trappa, který je rodákem z Mostu.

Poznal jste aspoň fotbalový rozdíl mezi první a druhou ligou? Určitě. Nejvyšší soutěž je rychlejší, ale osobní souboje jsou na stejné úrovni.

V průběhu letní přípravy jste byl na zkoušce ve Viktorii Plzeň. Proč to nedopadlo?

Absolvoval jsem čtrnáctidenní testy, které nakonec nevyšly. V Plzni je silný kádr a konkurence i na postu stopera. Bylo těžké se prosadit, přednost mají Navrátil a Bystroň. Cítil jsem, že bych se asi nedostal do sestavy. S manažerem jsme si řekli, že nechci sedět na lavičce náhradníků. Raději jsem se rozhodl pro návrat do Mostu.

Jiné nabídky kromě Plzně jste z první ligy neměl? Možná by něco přišlo, ale stejně by z toho zřejmě vzešla jen lavička náhradníků.

A neláká vás domovská Francie? Někteří fotbalisté stoupají strmě v kariéře a jedou rovně. Já to mám složitější, ale rozhodně si nemyslím, že se nemohu dostat dál. Třeba se ve Francii objevím za dva nebo tři roky. Pocházím z Paříže, znám klub PSG.

Jak se vám líbí v Mostě? Oproti Praze, kde jsem působil, je to malé město. Jsem tady ale kvůli fotbalu a snažím se být prospěšný mužstvu, aby se nám ve druhé lize dařilo.

Reklama

Související témata: