Hlavní obsah

Dukla po výhře nad Třincem vede druhou ligu

PRAHA

Fotbalisté pražské Dukly se před víkendovým programem 4. kola druhé ligy posunuli do čela tabulky. Vedení se ujali po vítězství 2:0 nad Třincem, který od úvodní výhry nad Hlučínem zůstal už ve třetím zápase za sebou bez vstřeleného gólu.

Foto: Dukla Praha

Fotbalista Dukly Praha Tomáš Kulvajt

Článek

Dukla, která poprvé hrála v nových dresech vyvedených ve žluté barvě, rozhodla o výsledku v závěrečných okamžicích prvního poločasu. Tři minuty před přestávkou Chigou dorazil do prázdné sítě míč, který k němu vyrazil gólman Lipčák po hlavičce Svatonského. O dvě minuty později skončil v brance centr Šimla, který Svatonský tentokrát netrefil.

Další šanci na začátku druhé půle už domácí Mičic neproměnil, ale Dukla měla hru pod kontrolou. Třinci se nedařily pokusy o rychlé protiútoky a ani v závěru jeho mírná převaha ke korekci skóre nevedla. Neprosadil se ani střelec dosud jediné třinecké branky v sezoně Onuchukwu, který do hry zasáhl ve druhém poločase.

Nováček druhé fotbalové ligy Spartak Sezimovo Ústí oslavil první domácí utkání v sezoně premiérovým bodovým ziskem. Svěřenci trenéra Luboše Zákostelského dnes ve čtvrtém kola porazili favorizovanou Jihlavu 2:0. O vítězství domácích rozhodli ve druhém poločase svými góly Kočí a Mach.

Jihlavě se po porážce s Duklou na Julisce nepovedlo bodovat ani ve druhém utkání na soupeřově hřišti.

Zápasu dlouho chyběly vážnější šance. Skóre otevřel téměř po hodině hry Kočí po Nesvatbově centru. O deset minut později pojistil Sezimovu Ústí cennou výhru Mach.

Druhá fotbalová liga - 4. kolo:
Dukla Praha - Třinec 2:0 (2:0)
Branky: 42. Chigou, 44. Šiml. Rozhodčí: K. Hrubeš - Kordula, Kocián. ŽK: Siegl (Třinec). Diváci: 480.
Spartak Sezimovo Ústí - Vysočina Jihlava 2:0 (0:0)
Branky: 59. Kočí, 69. Mach. Rozhodčí: Ochotnický - Handlíř, Santarius. ŽK: Mašek - Dolejš.

Reklama