Hlavní obsah

Fotbalisté Jihlavy porazili Sokolov gólem v poslední minutě

Fotbalisté Jihlavy vyhráli i třetí domácí zápas v této sezoně druhé ligy, Sokolov však v pátek porazili 2:1 až díky gólu v poslední minutě. Hosté v 88. minutě vyrovnali na 1:1 zásluhou kapitána Pilaře, ale po Bačově brance v samém závěru odjeli z Vysočiny s prázdnou. Jihlavě se tak povedlo napravit předchozí porážku na hřišti nováčka Sezimova Ústí. V souboji dvou ambiciózních týmů od začátku dostala hosty pod tlak, ale žádnou výraznější příležitost si nevypracovala.

Článek

Gólovou šanci měl naopak v 17. minutě sokolovský Duchnič, ale na gólmana Uvarenka po Šilhanově přihrávce nevyzrál, stejně jako o osm minut později s přímou střelou. Domácí šli do vedení hned z první šance. Šmerda dvě minuty před pauzou fauloval ve vápně Dorta a sám kapitán Jihlavy penaltu proměnil.

Po přestávce mohl vyrovnat Podrazský, ale ve 49. minutě se špatně zorientoval ve vápně a z těsné blízkosti jihlavskou branku nakonec neohrozil. Pak předvedli postupně festival zahozených šancí Tecl, Gába a Dolejš, jenž trefil tyč. Domácí polevili a málem toho využil Pilař, jenž 14 minut před koncem nechal vyniknout Uvarenka. Dvě minuty před koncem po zmatcích v domácí obraně už Pilař vyrovnal, ale hned z protiútoku strhl vedení znovu na stranu Jihlavy Bača.

Reklama

Související témata: