Hlavní obsah

Sokolov porazil Žižkov, Jihlava si zastřílela ve Zlíně

Fotbalisté Sokolova porazili v šestém kole druhé ligy Viktorii Žižkov 2:1. Pražané sice v poločase vedli, ale tříbodový zisk, který by je posunul do čela tabulky, neudrželi. Vaněček krátce po přestávce vyrovnal a v 84. minutě rozhodl zápas gólem z pokutového kopu Podrazký.

Článek

Na první zajímavý moment si diváci museli počkat až do 13. minuty, kdy Pilařovu technickou střelu vyrazil Kolář nad břevno. Krátce poté mohl skórovat Javorský, i jeho ránu z voleje však žižkovský brankář zneškodnil.

Hru kouskovalo velké množství faulů. Po jednom z nich rozehráli hosté v 39. minutě standardní situaci a centr z pravé strany se ve vápně dostal až ke Kropíkovi, který poslal míč do sokolovské branky.

Po přestávce domácí rychle vyrovnali. V 48. minutě našel Pilařův centr Vaněčka a ten technickou střelou obhodil vybíhajícího Koláře. Vyrovnávací branka vlila Baníku více sebevědomí a domácí začali soupeře přehrávat.

Žižkov působil pasivněji než v prvním poločase a ve zbytku zápasu si už další brankovou příležitost nevypracoval. Naopak sokolovští hráči hýřili pohybem a hlavně Vaněček byl k nezastavení. V 70. minutě musel Kolář proti střele sokolovského středopolaře vytáhnout další skvělý zákrok.

Zápas už pomalu mířil k nerozhodnému konci, když v 82. minutě žižkovští zadáci srazili ve vápně střídajícího Dittricha. Nařízený pokutový kop Podrazký poslal k tyči a svou pátou brankou v sezoně rozhodl s vítězství Baníku 2:1.

Karviná hrála bez branek v Sezimově Ústí

Fotbalisté Karviné po slibném vstupu do druhé ligy počtvrté za sebou nevyhráli. V jejich utkání 6. kola na hřišti nováčka ze Sezimova Ústí dnes gól nepadl.

První šanci měl v 6. minutě Mišinský, který obešel i domácího gólmana Doležala, ale z úhlu pak už nedokázal poslat míč do odkryté branky. Na druhé straně nejprve Kafka vyrazil Simrovu hlavičku a Rožboudovu ránu z dálky pak zastavilo břevno.

Také druhá půle začala šancí Karviné, tentokrát však nedokázal Doležala překonat Gonda. Hosté převahu nevyužili, ale neprosadili se ani Jihočeši: Kočí z přímého kopu branku přestřelil, Mach těsně nedosáhl na centr Jasanského a netrefil se ani střídající Vaněček.

Jihlava vyhrála ve Zlíně vysoko 4:1

Fotbalisté Jihlavy zvítězili v šestém kole druhé ligy na hřišti Zlína 4:1 a poprvé v sezoně bodovali na cizím hřišti. Naopak zlínský celek poprvé před vlastními diváky body ztratil a v tabulce klesl právě za svého dnešního soupeře na šesté místo, byť jen vinou horšího skóre.

Domácím se nepovedl úvod. Exzlínský Görner již po šesti minutách z přímého kopu tvrdou ranou prostřelil Skácela. Za další čtyři minuty se po rychlém brejku se na hranici šestnáctky uvolnil Dolejš a zvýšil.

Druhý poločas naopak začal slibně pro Zlín. Šimáček špatně odkopl balon pouze na rohový kop, který Šmahaj posadil přesně na hlavu rozběhnutého Poznara, a zlínský útočník vykřesal deset minut po změně stran domácím naději.

Ve snaze o vyrovnání ale Zlínští vyrobili hrubku v rozehrávce, kterou Jihlava potrestala. Dort uvolnil Tecla, který přízemní střelou vrátil Vysočině dvoubrankový náskok. Tři minuty před koncem se znovu Tecl na hranici šestnáctky po dalším přečíslení nejprve podíval, kde stojí zlínský gólman, a následně jej střelou na zadní tyč překonal.

Druhá fotbalová liga - 6. kolo:
Sokolov - Žižkov 2:1 (0:1)
Branky: 48. Vaněček, 84. Podrazký z pen. - 39. Kropík. Rozhodčí: Ochotnický - Pospíšil, Vnuk. ŽK: Knakal, Javorský, Šilhan - Kropík, Zawada, Bořil. Diváci: 1325.
Sokolov: Zacharda - Šmerda, Knakal, Kura (81. Dittrich), Hanzlík - Podrazký, Javorský (59. Čada), Pilař, Vaněček - Šilhan, Duchnič (72. Mlika). Trenér: Purkart.
Žižkov: Kolář - Zawada, Klimpl, Kropík, Mójta (46. Súkenník) - Houžvička, Šťastný, Folprecht (68. Laušman), Procházka, Čermák (84. Bořil) - Markovič. Trenér: Pulpit.
Sezimovo Ústí - Karviná 0:0
Rozhodčí: Hrubeš - Večeřa, Dobrovolný. ŽK: Círeský, Mach - Mišinský. Diváci: 680.
Sezimovo Ústí: Doležal - Rožboud, Macháček, Nesvadba, Čupr - Kočí (76. Barteska), Horka (67. Vaněček), Simr, Círeský, Jasanský - Mach. Trenér: Zákostelský.
Karviná: Kafka - Jursa, Knötig, Mihálik, Tchuř - Gonda (74. Slončík), Pavlík, Motyčka, Homola, Ficek - Mišinský. Trenér: Balcárek.
Zlín - Jihlava 1:4 (0:2)
Branky: 56. Poznar - 62. a 87. Tecl, 6. Görner, 10. Dolejš. Rozhodčí: Hájek - Wilczek, Čecháček. ŽK: Švach, J. Dobeš - Bača, Tecl. Diváci: 2563.
Zlín: Skácel - Pazdera, Malý, Čelůstka (71. Šrom), Jelínek - Švach (71. J. Dobeš), Elšík, Šmahaj, Novák (83. Železník) - Poznar, Borák. Trenér: Kalivoda.
Jihlava: Uvarenko - Gabriel, Tlustý, Šimáček, Veselý - Dort (79. Šimonek), Dolejš, Karlík, Görner - Bača, Tecl (90. Zelinka). Trenér: Urban.

Reklama

Související témata: