Hlavní obsah

Druhou ligu dál vede Vlašim, Jihlava vysoko vyhrála ve Zlíně

Fotbalisté Vlašimi po bezbrankové remíze ve Varnsdorfu udrželi v druhé lize neporazitelnost i první místo. Středočeši vedou tabulku o bod před pražskými celky Duklou a Spartou B, která však má zápas šestého kola ještě před sebou.

Článek

Jihlava zvítězila ve Zlíně 4:1 a poprvé v sezoně bodovala na cizím hřišti. Naopak zlínský celek poprvé před vlastními diváky body ztratil a v tabulce klesl právě za svého soupeře na šesté místo, byť jen vinou horšího skóre. Dvakrát se trefil Tecl, který v závěrečné půlhodině pojistil hostům vítězství.

Viktoria Žižkov prohrála v Sokolově 1:2. Pražané sice v poločase vedli, ale tříbodový zisk, který by je posunul do čela tabulky, neudrželi. Vaněček krátce po přestávce vyrovnal a v 84. minutě rozhodl zápas gólem z pokutového kopu Podrazký.

Karviná po slibném vstupu do soutěže už počtvrté za sebou nevyhrála, v jejím utkání na hřišti nováčka ze Sezimova Ústí gól nepadl. Oba poločasy začaly karvinskými šancemi, pak převzali iniciativu domácí, ale rovněž neskórovali.

Po změně trenéra získali fotbalisté Třince bod za remízu 1:1 v Kladně. Nemuseli přitom sami skórovat, jejich druhý gól v sezoně zařídil trefou do vlastní sítě domácí Zoubek. Po rezignaci Zdeňka Dembinného třinecké mužstvo dočasně vede asistent Patrik Krabec.

Znojmo zdolalo poslední Hlučín těsně 1:0, už v 5. minutě skóroval pohotovou střelou Látal. Hlučín dohrával jen v devíti: po hodině hry byl za faul vyloučen Kindel a tři minuty před koncem dostal druhou žlutou kartu Mareš.

V páteční předehrávce vyhrála pražská Dukla i třetí domácí utkání v sezoně o dva góly. Svěřenci trenéra Luboše Kozla porazili 2:0 Most zásluhou dvou slepených gólů Malého a Chigoua v druhém poločase. Chigou, jenž se i v šestém utkání ročníku zapsal mezi střelce, má na kontě už sedm gólů.

Utkání Čáslav - Sparta B bylo odloženo na 14. září.

Druhá fotbalová liga - 6. kolo
Varnsdorf - Vlašim 0:0
Rozhodčí: Lerch - Mencl, Koval. ŽK: Hozda, Mach, Kulhánek, Jakobovský - Strnad. Diváci: 1420.
Znojmo - Hlučín 1:0 (1:0).
Branka: 5. Látal. Rozhodčí: Nenadál - Pelikán, Nádvorník. ŽK: Schneider, Krhut, Látal - Mareš, Kindel, Bogdaň. ČK: 60. Kindel, 87, Mareš. Diváci: 1086.
Kladno - Třinec 1:1 (0:1)
Branky: 67. Zachariáš - 36. vlastní Zoubek. Rozhodčí: Ardeleánu - Moláček, Kovařík. ŽK: Procházka - Lisický, Siegl. Diváci: 1538.

Reklama

Související témata: