Hlavní obsah

V druholigovém pražském derby rozstřílela Dukla sparťanskou rezervu

PRAHA

V nejatraktivnějším sobotním duelu sedmého kola druhé fotbalové ligy porazila pražská Dukla rezervu Sparty hladce 3:0. Pro letenské béčko to byla první prohra v letošní sezóně. Na první příčce ovšem překvapivě figuruje Vlašim, která porazila Znojmo. Zajímavý zápas se hrál v Mostě, kde Kladno vedlo už 2:0, ale nakonec bralo jen bod, i když domácí dohrávali pouze v deseti.

Článek

Ostře sledované pažské derby vyšlo v Horních Počernicích lépe Dukle, i když jí chyběli nejlepší střelec druhé ligy Chigou a také záložník Malý, kteří mají menší zdravotní problémy. Přesto měli hosté od začátku navrch a v 33. minutě Vorel hlavou po rohovém kopu vstřelil první branku.

V 66. minutě se dočkal po několika šancích gólu také Vrána. Hanouskovu střelu gólman Zich jen vyrazil a nekrytý útočník Dukly poslal míč do prázdné branky. O chvíli později vyhrál Vrána sprinterský souboj, obešel obránce a střelou podél brankáře zvýšil na konečných 3:0.

Ve druhém střetnutí vydřel výhru Třinec až v samém závěru. Hostující nováček druhé ligy hrál od 27. minuty bez vyloučeného Macháčka, kterou fauloval Hupku a zavinil rovněž penaltu. Hanus však vystřelil doprostřed branky a Doležal míč vyrazil.

Na vodou nasáklém trávníku se většinou hrálo ve středu hřiště, až v závěru se Třinci povedlo vyzrát na jinak pozornou obranu Sezimova Ústí. "Naše záměry zhatilo vyloučení, domácí nakonec z přesilovky ten gól dali. My jsme to chtěli uhrát aspoň na 0:0, jednou jsme ale zaspali a dostali branku," litoval kouč hostů Luboš Zákostelský.

Podle Krabce, který vede mužstvo po odstoupení Zdenka Dembinného, třinecké hráče poznamenala neproměněná penalta. "Pro kluky to byla psychická deka, neboť se to stalo doma podruhé. Bylo vidět, že jsou nervózní, ale v poločase jsme s tím něco museli dělat, vsadili jsme na hru se třemi útočníky a nakonec jsme to ubojovali," uvedl na klubovém webu.

Fotbalisté Hlučína po šesti prohrách poprvé v druhé lize bodovali. Sokolov na svém hřišti porazili 3:2, ale z poslední příčky tabulky jim to nepomohlo. Dvakrát se trefil Jan Schulmeister. V domácí brance nastoupil čtyřiatřicetiletý Michal Václavík, který do Hlučína přišel z třetiligové Břeclavi. Hrál se rychlý kombinační fotbal s řadou šancí na obou stranách, většinu těch sokolovských ale Václavík zneškodnil.

Po Schulmeistrově gólu z 15. minuty přišlo po hodině hry rychlé zvýšení až na 3:0. Domácí pak ale dvakrát chybovali v obraně a sokolovský Mlika snížil na 2:3, v závěrečných 20 minutách však už Hlučínští tříbodový zisk udrželi.

Fotbalisté Mostu dotáhli v závěrečné půlhodině dvoubrankovou ztrátu a remizovali s Kladnem 2:2. Dohrávali přitom v deseti bez autora úvodního gólu Danoského, který byl v 64. minutě vyloučen.

V souboji o horní polovinu tabulky začali mnohem lépe hosté a bleskově se dostali do vedení. Zachariášovu hlavičku brankář Paleček ještě dokázal vyrazit na rohový kop, ten ale Kladenští rychle rozehráli a Wojnar trefil růžek mostecké branky. V době, kdy se Baník zvedal, ovšem znovu inkasoval. Wojnar z přímého kopu z hranice šestnáctky překonal Palečka podruhé. V 61. minutě se už baníkovci dočkali, po závaru v šestnáctce poslal balon pod břevno Danoski. Makedonský útočník ale už za tři minuty musel po druhé žluté kartě předčasně do kabin. Přesto domácí dál svírali exligového soupeře a deset minut před koncem vyrovnali, když Jedinákovu střelu dorazil do prázdné branky Lafrance.

Sedmé kolo II. fotbalové ligy
Sparta Praha B - Dukla Praha 0:3 (0:1)
Branky: 66. a 70. Vrána, 33. Vorel. Rozhodčí: Adam - Urban, Vnuk. ŽK: Skalák - Svatonský. Diváci: 584.
Sparta B: Zich - Jánoš, Krch, Doležal, Polom - Glaser, Pavelka (64. Putz), J. Rada, Podaný - Skalák (77. Rýdl), Lačný (46. Kraják). Trenér: Svoboda.
Dukla: F. Rada - Hašek, Vorel, Šmíd, Pospíšil - Hanousek, Šiml, Laczkovich (78. Přeučil) - Svatonský (84. Antipov), Vrána (87. Mičic), Berger. Trenér: Kozel
Třinec - Sezimovo Ústí 1:0 (0:0)
Branka: 83. Malíř. Rozhodčí: Zelinka - Chytil, Čecháček. ŽK: Lipčák, Lisický, Hupka - Čupr. ČK: 27. Macháček (Sez. Ústí). Diváci: 434.
Třinec: Lipčák - Lisický, Hupka, Kuděla, Siegl (19. Cihlář) - Malíř, Hanus, Ceplák (46. Onuchukwu), Byrtus (86. Rehák) - Doležal, Joukl (86. Maroši). Trenér: Krabec.
Sezimovo Ústí: Doležal - Rožboud (85. Kostečka), Macháček, Nesvatba, Čupr - Kočí (85. Vukadinovič) - Javorek, Novák, Círeský, Horka - Mach (80. Martínek). Trenér: Zákostelský.
Vlašim - Znojmo 2:1 (0:0)
Branky: 72. Petrů, 90.+2 Nádeníček - 47. Jonov. Rozhodčí: Jílek - Kovařík, Moláček. ŽK: Zapalač, Látal, Hříbek (všichni Znojmo).
Vlašim: Toma - Schuster, Petrů, Krmpotič, Broschinský - Kotyza, Vebr (53. Janda), Süsser, Průcha (83. Boháč) - Bukač (64. Nádeníček), Strnad. Trenér: Nádvorník.
Znojmo: Hrubý - Hříbek, Jonov, Mička, Lukáš - Sukup, Trnovec, Zapalač (83. Schneider), Krhut (85. Minarech) - Látal (90. Šichor), Podzemský. Trenér: Smrček.
Hlučín - Sokolov 3:2 (1:0)
Branky: 15. a 61. J. Schulmeister, 60. Mozol - 66. a 69. Mlika. Rozhodčí: Mikel - Peřina, Lakomý. ŽK: Václavík, Bogdaň, Ulma, Bartošák, J. Schulmeister - Knakal, Kura, Podrazký, Vaněček, Duchnič, Pilař. ČK: 90. Knakal. Diváci: 486.
Hlučín: Václavík - Nuc, Ulma, Bogdaň, Rožman - Zahálka (71. Ondrušík), Hrtánek, Mozol (80. Vaněk), Bartošák - J. Schulmeister, V. Schulmeister (57. Hošek). Trenér: Gürtler.
Sokolov: Zacharda - Šmerda (61. Dittrich), Knakal, Kura, Hanzlík (89. Čada) - Podrazký, Pilař, Javorský, Vaněček - Duchnič, Šilhan (46. Mlika). Trenér: Purkart.
Most - Kladno 2:2 (0:2)
Branky: 61. Danoski, 80. Lafrance - 5. a 40. Wojnar. Rozhodčí: Makovička - Teuber, Štěrba. ŽK: Lafrance, Rosendo, Danoski, Oboya - Holub, Coufal, Kobler, Hyský. ČK: 64. Danoski. Diváci: 550.
Most: Paleček - Knakal, Bohata, Lafrance, Rosendo - Jendruščák (46. Ruseckij), Schut, Hofmann (46. Jedinák), Oboya - Franěk (84. Badaljan), Danoski. Trenér: Aňon.
Kladno: Tesař - Procházka, Coufal, Hyský, Bartoš - Zoubek (68. Hlava), Wojnar, Holub, Cigánek (83. Mašanský) - Klinka (74. Kober), Zachariáš. Trenér: Beránek.

Reklama