Hlavní obsah

Hlučín je zase bez trenéra, Gürtler odchází do Asie

HLUČÍN

Fotbalisté druholigového Hlučína podruhé v letošní sezóně musejí měnit trenéra. Kouč Jaroslav Gürtler, který tým vedl v posledních třech kolech místo odvolaného Václava Daňka, dostal od klubu souhlas k odchodu na angažmá do Asie.

Článek

Už k druhé trenérské změně v průběhu sedmi odehraných kol došlo v Hlučíně jen den poté, co fotbalisté vybojovali vítězstvím 3:2 nad Sokolovem první body v sezóně.

"S Jardou Gürtlerem jsme už při jeho příchodu měli dohodu, že pokud dostane lukrativní nabídku ze zahraničí, tak ho uvolníme. Splnili jsme jen to, na čem jsme byli domluveni. Radost z toho nemáme, protože s jeho prací jsme byli spokojeni," řekl ČTK ředitel klubu Lubomír Puček.

Gürtler se vrací do Asie, kde už v minulosti řadu let působil. Podle nepotvrzených zpráv by se i nyní měl stát spolupracovníkem Milana Máčaly.

Poslední mužstvo druholigové tabulky opět musí hledat nového kouče. Po čtyřech kolech nejprve Hlučín odvolal Daňka, nyní klub opouští i jeho nástupce.

Gürtler s mužstvem ve třech utkáních podlehl Vlašimi a Znojmu, v sobotu však slavil první výhru v sezóně. "Nedá se říct, jak rychle seženeme nového trenéra. Pracujeme na tom, doufáme, že to bude co nejdříve," řekl Puček.

Reklama

Související témata: