Hlavní obsah

Zápas Žižkova se Zlínem rozhodl šťastný gól Markoviče

PRAHA

Fotbalisté Viktorie Žižkov porazili v sedmém kole druhé ligy Zlín 1:0 a posunuli se na čtvrté místo, na němž ztrácejí jen bod na druhou Duklu. Jediný gól zápasu vstřelil v 23. minutě útočník Markovič.

Článek

V bitvě dvou exligových celků a sousedů v tabulce byli šťastnější domácí. Markovič rozhodl utkání svým důrazem, když se zmocnil míče po nedorozumění mezi obráncem Zbožínkem a gólmanem Skácelem. Pak už si mohl vychutnat zakončení z metru do prázdné branky.

Zlín se k nebezpečnějšímu zakončení díky pozorné hře domácí obrany prakticky nedostal. Jedinou vážnější šancí tak byla v 55. minutě Poznarova střela z 22 metrů, která jen těsně přeletěla břevno Vaclíkovy branky.

Slepené góly Gottwalda a Knötiga v závěru úvodní půlhodiny vynesly fotbalistům Karviné vítězství 2:0 nad Varnsdorfem. Druholigový nováček začal zakřiknutě, měl však první brankovou příležitost. Volný útočník Procházka ji ale v 25. minutě nevyužil, pozorný domácí gólman Kafka situaci vyřešil. A hned z protiútoku Gottwald zaznamenal první úspěch Slezanů.

O dvě minuty později unikl po křídle Knötig a vymetl pravý horní roh Porcalovy branky. Pak se již hrálo většinou ve středu hřiště. Po změně stran v 54. minutě Knötig netrefil prázdnou branku. Domácí to ale mrzet nemuselo, v dalších minutách kontrolovali hru a soupeře nepustili k vážnější akci.

Žižkov - Zlín 1:0 (1:0)
Branka: 23. Markovič. Rozhodčí: Jech - Kocián, Pilný. ŽK: Markovič - Poznar, Jelínek. Diváci: 1824.
Žižkov: Vaclík - Šťastný, Bodeček, Kropík, Mójka - Bořil (57. Zawada), Novotný (79. Houžvička), Procházka, Folprecht, Čermák - Markovič (85. Mašek). Trenér: Pulpit.
Zlín: Skácel - Pazdera, Malý, Zbožínek, Jelínek - J. Dobeš (60. Šrom), Šmahaj, R. Dobeš (80. Bačík), Elšík, Novák (60. Borák) - Poznar. Trenér: Kalivoda.
Karviná - Varnsdorf 2:0 (2:0)
Branky: 26. Gottwald, 28. Knötig. Rozhodčí: Možíš - Pelikán, Marek. ŽK: Knötig, Ciku, Tchuř, Gottwald - Kotiš, Jakobovský, Novotný. Diváci: 1836.
Karviná: Kafka - Hoffmann, Mihalík, Homola, Tchuř - Pavlík - Ciku (61. Zápotoka), Ficek (80. Slončík), Knötig (66. Milosavljev), Gonda - Gottwald. Trenér: Balcárek.
Varnsdorf: Porcal - Mach, Pimpara, Stehlík, Hozda - Kotiš - Rudnickij (77. Novotný), Jordák (46. Kulhánek), Mach - Chod (46. Čemba), J. Procházka. Trenér: Křeček.

Reklama

Související témata: