Hlavní obsah

Fotbalisté Třince a Sokolova zvítězili, Vlašim porazila Zlín a vrátila se do čela

TŘINEC

Fotbalisté Třince zvítězili v devátém kole druhé ligy nad předposledním celkem tabulky z Čáslavi 2:0. Oba góly padly po změně stran, postarali se o ně útočníci Radzinevičius a Onuchukwu. V úvodních 45 minutách přitom byla Čáslav lepším mužstvem a největší šanci měla krátce před poločasem, když Kopicovu střelu vyrazil třinecký brankář Lipčák na rohový kop.

Foto: fotbaltrinec.cz

Tomas Radzinevičius (v modrém) skóroval chvilku po přestávce.

Článek

Hned v úvodu druhé půle ale po Hanusově rohu vstřelil Radzinevičius hlavou svůj třetí gól v třineckém dresu a povzbuzení domácí od té chvíle získali převahu.

Tu ale podruhé brankově zúročili až pět minut před koncem, kdy po Malířově centru upravil rovněž hlavou na 2:0 Onuchukwu. Krátce předtím mohli Středočeši vyrovnat, ale Brožíkovu šanci brankář Lipčák nadvakrát zneškodnil. Třinec tak prodloužil svou sérii bez porážky na čtyři zápasy.

Vlašimi porazila Zlín 3:1 a opět vede tabulku

Fotbalisté Vlašimi porazili v devátém kole druhé ligy Zlín 3:1 a vrátili se do čela tabulky. Dvě branky vítězů dnes vstřelil stoper Petrů, exligoví hosté snížili až v závěru.

Vlašim se do soupeře pořádně opřela hned od začátku. Bálek ale mířil dvakrát mimo a Bukačovu hlavičku zlínský gólman Skácel vyrazil. V 27. minutě se ale domácí už radovali, když Bukač prodloužil aut a Petrů skóroval.

Také druhá půle začala lépe pro Vlašim. Její tlak se stupňoval a vyvrcholil další brankou Petrů v 68. minutě. Kotyza pak přesnou přihrávkou vyslal do útoku Bálka, který přidal třetí gól. Až pak se prosadili i hosté, trefa volného Poznara však znamenala jen úpravu konečného skóre.

Podkrušnohorské derby pro Sokolov

Podkrušnohorské derby vyhrál Sokolov, který zvítězil v Mostu 2:0. Celý zápas se hrál v silném dešti, v druhém poločase už vodou nasáklý terén značně ztěžoval hráčům kombinaci. Právě po změně stran ale padly oba góly.

Hosté se dlouho v ofenzivě nedokázali výrazněji prosadit. Až pět minut před přestávkou se dostal do velké šance Podrazký, toho ale vychytal gólman Paleček.

Co se Podrazkému nepovedlo v první půli, to si záložník Sokolova vynahradil krátce po přestávce. Jeho střílený centr jemně tečoval Petr Knakal a míč se zastavil až v domácí síti.

Most měl několik možností na vyrovnání, ale Martin Knakal svého bratra nenapodobil a hlavou ve vyložené příležitosti zamířil nad branku. V 83. minutě pak pojistil sokolovské vítězství Čada, od jehož nohou se míč šťastně odrazil do branky.

Druhá fotbalová liga 9. kolo
Třinec - Čáslav  2:0 (0:0)Branky: 49. Radzinevičius, 86. Onuchukwu. Rozhodčí: Nenadál - Marek, Lakomý. ŽK: Šisler, Haniak, diváci: 621
Vlašim - Zlín 3:1 (1:0)Branky: 27. a 68. Petrů, 78. Bálek - 85. Poznar. Rozhodčí: Hrubeš - Jiřík,Nádvorník. ŽK: Krmpotič - Poznar, Malý.
Most - Sokolov 0:2 (0:0)Branky: 49. P. Knakal, 83. Čada. Rozhodčí: Lerch - Zlámal, Vnuk. ŽK: Lafrance, Danoski - Dittrich, P. Knakal, Javorský, Duchnič, Vaněček. Diváci: 385.

Reklama

Související témata: