Hlavní obsah

Na Příbram začnu myslet až poté, co skončím ve Vlašimi, říká kouč Nádvorník

Hektické dny prožívá fotbalový trenér Roman Nádvorník. S Vlašimí vede druhou ligu, ale od příštího týdne se ujme taktovky prvoligové Příbrami. Čeká ho tak premiéra v roli kouče v nejvyšší soutěži. „ Práce v první lize mě láká, bude to zase krok výš,“ přiznal v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Fotbalový trenér Roman Nádvorník

Článek

Po deseti kolech vládne vaše Vlašim bez porážky druholigovému pořadí. Jak to vnímáte?

Je to dílčí fantastický úspěch. Nikdo s námi nepočítal, ale dokázali jsme pokračovat ve výborných výkonech z úvodu sezóny. Jsem rád, že zpočátku dával góly Míla Strnad, který je u nás na hostování z Baníku Ostrava. Momentálně laboruje se zraněním, ale střelecky ho zastoupil Vláďa Bálek, jenž přišel nedávno na hostování z Bohemians 1905. Nastoupil ve dvou posledních zápasech a pokaždé skóroval. Věřím, že po uzdravení Strnada budou hrát společně.

Ve středu hraje Vlašim v Ondrášovka Cupu proti prvoligovému lídru Viktorii Plzeň. Jak se těšíte?

Potkávají se dva nejlepší celky svých soutěží. Pro Vlašim to bude událost. Očekávám atraktivní zápas. Víte, jak pohárové duely bývají ošidné, takže se může stát cokoliv. Plzeň beru za momentálně nejkvalitnější české klubové mužstvo, které předvádí dobrý fotbal.

A v sobotu se budete s vlašimskou lavičkou loučit při šlágru II. ligy proti aktuálně druhé Dukle Praha...

Jestliže je pohár s Plzní bonbónkem, pak s Duklou nám půjde o uhájení prvního místa v tabulce.  A přál bych si, aby to byl pro mě i kluky úspěšný zápas.

Kdy se přesouváte za prací do Příbrami?

Až po zmíněném zápase s Duklou. Do té doby jsem plně spjat s Vlašimí a na nové angažmá začnu pomýšlet teprve po skončení dosavadní štace ve druhé lize.

Čím vás příbramská nabídka oslovila?

Perspektivou hráčského kádru. Kromě Pleška a Huni převažují v mužstvu hráči ve věku 19-25 let, kteří mohou mít tendenci se ještě zlepšovat. Samozřejmě se může stát, že ti lepší třeba v budoucnu odejdou do kvalitnějších klubů, ale to je fotbalový koloběh.

Už víte, kdy byste měl mít premiéru na lavičce Příbrami?

V první lize je teď reprezentační přestávka, takže další kolo hraje Příbram až 17. října v Jablonci. Budu mít týden na společnou přípravu. Uvidíme, co se v ní dá všechno stihnout.

Co máte v trenérské praxi za sebou?

Byl jsem asistentem Martina Pulpita v Mladé Boleslavi, Hradci Králové a Plzni v době, kdy tyto celky startovaly ještě ve druhé lize. Pak jsem vedl juniory Pardubic a Viktorie Žižkov a dva roky jsem byl ve Vlašimi.

Ve svých 37 letech budete patřit k nejmladším trenérům v první lize...

Pokud vím, tak olomoucký Zdeněk Psotka je ještě o půl roku mladší. Vyjde na mě v tomto směru druhé místo. Do stejné věkové skupiny náleží i teplický Jirka Plíšek, s nímž se znám už z období před sedmnácti lety, kdy jsme spolu hrávali divizi za Rudnou.

Reklama

Související témata: