Hlavní obsah

Vlašim přišla o dva gólmany, ale Duklu porazila a dál vede

V přímém souboji o první místo ve druhé lize zvítězili fotbalisté Vlašimi nad Duklou Praha 2:1 a zvýšili svůj náskok v čele tabulky na čtyři body. Cennou výhrou se rozloučili s trenérem Romanem Nádvorníkem, který odchází do prvoligové Příbrami. Vlašimi se během utkání zranili dva brankáři a důležitý zápas musel dochytat záložník Droppa.

Článek

V úvodu utkání sice byla o něco aktivnější Dukla, ale první rohový kop Vlašimi dokázal po sklepnutí Schustera uklidit do sítě Jungr. Poté se hra vyrovnala a po necelých dvaceti minutách bylo skóre 1:1. Svatonský odstavil od míče Schutera a přesným centrem našel kanonýra Chigoua, který dal svůj devátý gól v sezoně. Naprázdno zatím vyšel pouze jednou.

Ani tento stav nevydržel dlouho. Po rohovém kopu Vlašimi ve vápně Chigou fauloval Jungra a nařízenou penaltu proměnil Bukač. Osm minut před koncem poločasu se srazil domácí gólman Toma se spoluhráčem Krmpotičem a sanitka ho odvezla do nemocnice se zlomenou lýtkovou kostí.

Ve druhém poločase diváky vytrhla z klidu až 68. minuta, kdy jeden z hráčů Dukly slabě vystřelil z rohu vápna a míč jen prosvištěl kolem tyče Drápelovy branky. Dukla se snažila o vyrovnání, ale neuspěla a mohlo udeřit na druhé straně. Odražený míč po přímém kopu trefil Jungr z hranice vápna, ale mířil pouze do brankáře Rady. V závěru mohl vyrovnat Vrána, ovšem Krmpotič stál na brankové čáře a Vlašim zachránil.

Poté se zranil i brankář Drápela a utkání musel dochytat střídající záložník Droppa.

Trenér Luhový zažil v Třinci vítěznou premiéru

Slovenský trenér Lubomír Luhový zažil vítěznou premiéru na lavičce fotbalistů Třince. Nástupce prozatímního kouče Patrika Krabce dovedl svůj nový tým k vítězství 1:0 nad Jihlavou.

O výsledku se rozhodlo už po čtvrthodině hry, kdy domácí vyslali za celý zápas jedinou střelu mířící mezi tyče jihlavské branky. Jejím autorem byl Martin Maroši, který se po přihrávce Lisického trefil z hranice vápna k pravé tyči.

Jihlava potvrzovala roli papírového favorita pouze herní převahou, v koncovce byli hosté neškodní, třebaže si z rychlých protiútoků vytvořili několik slibných šancí. "Kdybychom tady hráli měsíc, branku bychom stejně nedali," řekl trenér Jihlavy Luboš Urban, jehož tým neskóroval na hřišti soupeře už podruhé za sebou.

Nováček Sezimovo Ústí zvítězil v Mostu

Fotbalisté Mostu nedokázali už počtvrté za sebou v domácím prostředí zvítězit, tentokrát přenechali všechny body nováčkovi ze Sezimova Ústí po porážce 2:3. Severočeši dnes sice zlikvidovali dvougólové manko z úplného úvodu utkání, dvě minuty před koncem ale rozhodl Javorek.

Hosté vlétli do zápasu jako uragán a jejich první dvě střely během jedenácti minut hry skončily gólem. Mach nejprve tečoval Kočího centr a záhy se v podobné situaci prosadil podruhé.

Baník se brzy vrátil do hry, když Knakalova střela z dvaceti metrů zapadla přesně do růžku Doležalovy branky. A ještě před uplynutím půlhodiny hry bylo vyrovnáno. Keňan Oboya utekl obráncům a jeho přihrávku přetavil v gól Jendruščák.

Druhý poločas už tak hektickou podívanou nenabídl. Kočí orazítkoval tyč mostecké branky, ale pak se hosté už spíše bránili. Přesto brali nakonec všechny body. Hrdina hostujícího týmu Mach přihrál dvě minuty před koncem Javorkovi, který dopravil balon do prázdné branky.

11. kolo druhé fotbalové ligy
Třinec - Jihlava 1:0 (1:0)
Branka: 15. Maroši. Rozhodčí: Možíš - Kordula, Vysloužil. ŽK: Joukl, Malíř, Rehák - Tecl, Šimonek. Diváci: 527.
Třinec: Lipčák - Lisický, Hupka, Kuděla, Joukl - Malíř, Maroši, Rehák, Byrtus - Štyvar (76. Doležal), Radzinevičius (90.+1 Onuchukwu). Trenér: L. Luhový.
Jihlava: Rožník - Tlustý, Halama, Šimáček, Gavrič (83. Zelinka) - Dort, Karlík (56. Bača), Görner - Dolejš, Šimonek, Tecl (46. Krutý). Trenér: Urban.
Most - Sezimovo Ústí 2:3 (2:2)
Branky: 14. Knakal, 27. Jendruščák - 2. a 11. Mach, 88. Javorek. Rozhodčí: Ardeleánu - Košec, Pilný. ŽK: Běloušek, Rusetski, Jedinák, Knakal (všichni Most). Diváci: 585.
Most: Paleček - Knakal, Běloušek, Lafrance, Rosendo - Jendruščák, Schut, Jedinák, Oboya - Rusetski (71. Franěk), Danoski (57. Hofmann). Trenér: Aňon.
Sezimovo Ústí: Doležal - Rožboud, Nesvadba, Novák, Čupr (60. Mašek) - Kočí, Kostečka (89. Martínek), Javorek, Horka (46. Jasanský) - Simr, Mach. Trenér: Zákostelský.
Graffin Vlašim - Dukla Praha 2:1 (2:1)
Branky: 5. Jungr, 23. Bukač z pen. - 19. Chigou. ŽK: Kotyza - Hanousek. Rozhodčí: Damková - Filípek, Lhoták. Diváci: 1590.
Vlašim: Toma (44. Drápela, 90. Vebr) - Schuster, Krmpotič, Nešpor, Petrů - Kotyza, Jungr, Süsser, Průcha - Bukač (68. Droppa), Bálek. Trenér: Nádvorník.
Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Šmíd, Pospíšil (85. Laczkovich) - Hanousek, Šiml, Berger (73. Vrzal), Malý - Svatonský (70. Vrána), Chigou. Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: