Hlavní obsah

Dragounova branka zajistila fotbalistům Čáslavi výhru na Žižkově

PRAHA

Fotbalistům Viktorie Žižkov se nepodařilo navázat na zlepšené výkony z posledních kol a podlehli na domácím hřišti Čáslavi 0:1. O jedinou branku utkání 11. kola druhé ligy se postaral Dragoun. Hostům sice stále patří 14. příčka, od předposledního Znojma se ale odpoutali na rozdíl čtyř bodů.

Článek

Rozhodující okamžik přišel na konci prvního dějství, kdy se po standardní situaci a následné dorážce v malém vápně ujala Čáslav vedení. Viktoria nedokázala na inkasovaný gól odpovědět, změnu nepřineslo ani střídání a posílení ofenzivy. Největší šanci měl z přímého kopu Mójta, který nastřelil břevno, a následně Štoček, jehož střelu jen s obtížemi vyrazil gólman Bárta.

Hlučín v podruhé vyhrál, porazil Kladno

Fotbalisté Hlučína se dočkali druhého vítězství v sezoně. Poslední tým tabulky porazil 3:2 Kladno a na předposlední Znojmo ztrácí už jenom bod. Hlučínští dosud v soutěži dokázali porazit pouze Sokolov, shodou okolností stejným výsledkem jako nyní.

Domácím k vítězství pomohly hned dvě penalty, ale do vedení šli po půlhodině hry hosté zásluhou Kučery, který proměnil první pokutový kop zápasu. Za šest minut ale kladenský obránce Bartoš zahrál ve vápně rukou a Mareš vyrovnal a po změně stran potrestal faul v šestnáctce z další penalty náhradník Schulmeister.

V poslední pětiminutovce se diváci dočkali i gólů ze hry. Nejprve Gulajev střelou k tyči zvýšil, v poslední minutě se ještě trefil po chybě domácí obrany Kabele.

Ve Varnsdorfu rozhodl střídající Bačík, Zlín je třetí

Fotbalisté Zlína zvítězili ve Varnsdorfu 1:0 a posunuli se z pátého na třetí místo v tabulce. Zápas rozhodl těsně před koncem náhradník Bačík pouhé tři minuty po svém příchodu na hřiště.

Hosté měli trvalou převahu, ale už v první čtvrthodině třikrát v dobrých příležitostech ztroskotali na brankáři Porcalovi. Domácí gólman vychytal i ránu osamoceného Šmahaje z malého vápna, na druhé straně těsně před přestávku zahodil gólovou šanci Jiří Procházka střelou nad.

Po změně stran neskončily díky Porcalovi ve varnsdorfské síti možnosti Šroma ani Šmahaje, ale Zlín se nakonec dočkal v 88. minutě. Bačík hlavou zužitkoval Šromův centr a ukončil třízápasové čekání Zlína na body ze hřišť soupeřů. V nastaveném čase pak ještě další zlínský náhradník Poznar trefil několik sekund po svém příchodu tyč.

Karviná s novým koučem Kulou otočila zápas s béčkem Sparty

Hráči Karviné pod vedením nového trenéra Karla Kuly porazili béčko Sparty 2:1. Ještě v poločase přitom domácí prohrávali, po změně stran ale v rozmezí deseti minut výsledek otočili. Dosavadní asistent Kula nahradil Jiřího Balcárka, který po předchozích třech zápasech bez vítězství rezignoval.

Domácí měli územní převahu, ale první gól dali hosté. Ve 25. minutě z ojedinělé akce po centru Skalíka skóroval Krejčí. Karviná začala proměňovat šance až po hodině hry. Nejprve v 62. minutě po přihrávce Milosavljeva Ciku z blízkosti vyrovnal a obrat dokonal z trestného kopu tvrdou ranou pod břevno Opic.

V poslední minutě mohli hosté ještě vyrovnat, ale Jiroušovu ránu chytil brankář Kafka.

11. kolo druhé fotbalové ligy
Viktoria Žižkov - Čáslav 0:1 (0:1)
Branka: 38. Dragoun. Rozhodčí: Lerch - Kovařík, Vnuk. ŽK: Bárta, Fikejz, Šisler, Prášil, Kopic (všichni Čáslav). Diváci: 1417.
Viktoria Žižkov: Kolář - T. Kučera, Klimpl (79. Novotný), Kropík, Mójta - Bořil (68. Štoček), Súkeník (40. Zawada), Procházka, Folprecht, Čermák - Markovič. Trenér: Pulpit.
Čáslav: Bárta - Kotrba, Ptáček, Dragoun, Růžička - Šturma (84. Džafič), Prášil, Šisler, Kopic, Fikejz (88. Breite) - Kunášek (90. Brožík).
Hlučín - Kladno 3:2 (1:1)
Branky: 35. Mareš z pen., 80. Schulmeister z pen., 86. Gulajev - 29. Kučera z pen., 90. Kabele. Rozhodčí: Adámek - Wilczek, Gallo. ŽK: Ulma, Vaněk - Coufal, Kučera, Vojnar, Cigánek. Diváci: 752.
Hlučín: Václavík - V. Coufal, Bogdaň (57. Hajčík), Ulma, Mareš - Ondrušík, Hrtánek, Milutinovič (65. Schulmeister), Vaněk (90. Mozol) - Gulajev, Cousens. Trenér: Bartl.
Kladno: Tesař - Bartoš, Coufal, Kučera, Procházka - Kabele, Holub, Vojnar (83. Cigánek), Zoubek (59. Hyský) - Vukovič, Zachariáš (81. Samek). Trenér: Beránek.
Varnsdorf - Zlín 0:1 (0:0)
Branka: 88. Bačík. Rozhodčí: Jílek - Urban, Koval. ŽK: D. Procházka (Varnsdorf). Diváci: 1230.
Varnsdorf: Porcal - Mach, Hozda, Pimpara, Stehlík - Jakubovský - Rudnickij, Kulhánek (72. Čemba), Kotiš - Chod (46. D. Procházka), J. Procházka. Trenér: Křeček.
Zlín: Skácel - Pazdera, Kubica, Zbožínek, Jelínek - Šrom, R. Dobeš, Elšík, Borák (66. J. Dobeš) - Novák (83. Bačík), Šmahaj (90. Poznar). Trenér: Kalivoda.
Karviná - Sparta Praha B 2:1 (0:1)
Branky: 62. Ciku, 72. Opic - 25. Krejčí. Rozhodčí: Nenadál - Chytil, Nádvorník. ŽK: Opic, Ficek, Milosavljev - Rada. Diváci: 2456.
Karviná: Kafka - Gonda, Mihálik (55. P. Pavlík), Homola, Knötig - Ficek (88. Motyčka), M. Pavlík, Slončík (58. Ciku), Milosavljev - Opic, Mišinský. Trenér: Kula.
Sparta B: Švenger - Hašek, Krch, Doležal, Krob - Kadeřábek, Pavelka (83. Putz), Rada, Krejčí (73. Glaser) - Skalák, Kraják (78. Jirouš). Trenér: Svoboda.

Reklama

Související témata: