Hlavní obsah

Fotbalisté Třince otočili druholigový zápas na Žižkově

Fotbalisté Třince vyhráli i druhý zápas pod vedením nového trenéra Lubomíra Luhového. Po vítězství nad Jihlavou v neděli ve 12. kole porazili další celek z horní poloviny tabulky Viktorii Žižkov. Pražanům sebrali všechny body dokonce na jejich hřišti po výhře 2:1.

Článek

Ještě v poločasové přestávce ale všechno vypadalo na vítězství domácího favorita. Viktoria měla převahu a ve 34. minutě ji gól Štočka posadil pevně do sedla. Domácí pak jednoznačně ovládli trávník a několika dalšími příležitostmi mohli zvýšit vedení.

Skórovat ale nedokázali a v 63. minutě je potrestal Malíř, který se štěstím překonal skluzem Vaclíka po nepovedeném centru Mójty. Povzbuzení hosté pak začali podnikat rychlé brejky do domácí obrany a v závěru dokonali obrat. Po Malířově centru v 84. minutě rozhodl hlavou Maroši.

Dukla vyhrála v Kladně a stíhá Vlašim

Fotbalisté pražské Dukly vyhráli v Kladně 2:0 po gólech Chigoua z penalty a Malého. Za vedoucí Vlašimí díky tomu zaostávají jen o jediný bod. Kladno se naopak opět o něco více přiblížilo chvostu tabulky.

Kladno začalo hodně opatrně a bylo znát, že má ze soupeře respekt. Dukla měla územní převahu, častěji držela míč a utkání kontrolovala. Po čtvrthodině hry se do první šance dostal Chigou, ale Samek jeho koncovku skluzem zblokoval.

V 25. minutě už se nejlepší střelec druhé ligy radoval. Nejprve byl v pokutovém území faulován a následně s přehledem proměnil nařízenou penaltu. Domácí měli stejnou výhodu v 39. minutě, když Hašek nedovoleně zastavil Holuba. Kučera však při pokutovém kopu nechal vyniknout gólmana Radu.

Do druhého poločasu vstoupilo Kladno mnohem aktivněji a prvních patnáct minut rychlým napadáním dělalo Dukle problémy. Hostujícímu týmu však po hodině hry vyšel brejk a po vydařené individuální akci se v koncovce prosadil Malý.

Dvoubrankový náskok pražský tým ještě více uklidnil, Kladnu naopak nepomohlo ani střídání, kdy do hry přišli Zoubek a Coufal. Dukla už nepustila domácí hráče do žádné šance a odvezla si všechny tři body.

Čáslav remizovala s Karvinou

Fotbalisté Čáslavi remizovali 1:1 s Karvinou. Obě branky padly až v závěrečné půlhodině, na gól domácího Racka odpověděl v 78. minutě Opic.

Čáslavští začali podobně jako před týdnem na Žižkově, soupeře se snažili zaskočit důraznou ofenzivou. V 10. minutě prolétl Kunáškův centr až k zadní tyči, kde byl volný Racko, ale jeho střelu gólman Kafka konečky prstů vytáhl na roh.

Hosté poprvé zahrozili v 17. minutě. Miloslavljevův centr překvapil asi i Opice, který sám před malým vápnem hlavičkoval nepřesně. Závěr poločasu přinesl další rušné momenty: v 30. minutě se do míče opřel Kopic, jehož prudká střela z 25 metrů jen těsně minula karvinskou bránu.

Kunášek pak centrem z pravé strany nabídl tutovku Fikejzovi, který ale z malého vápna trefil hlavou jen gólmana Kafku. Dvě minuty před přestávkou po centru Mišinského srazil Opicovu střelu na roh domácí zadák Dragoun.

Druhý poločas hosté začali aktivněji, jenže o první branku zápasu se postarali Čáslavští. V 68. minutě přesnou střelou k tyči nedal Racko gólmanu Kafkovi šanci. Třetí vítězství v řadě ale Zenit nakonec nepřidal.

V 78. minutě čáslavská obrana zapomněla na Opice, jehož první zakončení po centru Bárta sice zázračně vytáhl, na dorážku pod břevno byl už ale krátký. Na obou týmech byla sice i dál vidět snaha o vstřelení branky, na skóre se však i přes několik standardních situací nic nezměnilo.

Viktoria Žižkov - Třinec 1:2 (1:0)
Branky: 34. Štoček - 63. Malíř, 83. Maroši. Rozhodčí: Damková - Košec, Moláček. Bez ŽK. Diváci: 1280.
Viktoria Žižkov: Vaclík - Zawada, Bodeček, Kropík, Mójta - Bořil, Folprecht, Procházka, Čermák (87. Slodowy) - Štoček (76. Kučera), Markovič. Trenér: Pulpit.
Třinec: Lipčák - Joukl, Kuděla, Hupka, Lisický - Malíř, Maroši, Rehák, Byrtus (57. Ceplák) - Štyvar (89. Chlebek), Radzinevičius (81. Doležal). Trenér: Luhový.
Čáslav - Karviná 1:1 (0:0)
Branky: 68. Racko - 78. Opic. Rozhodčí: Jílek - Kocián, Paták. ŽK: Kotrba - Ficek, M. Pavlík, Mišinský, Motyčka. Diváci: 362.
Čáslav: Bárta - Kotrba, Dragoun, Ptáček, Růžička - Šturma, Racko (82. Breite), Prášil (82. Haniak), Fikejz (70. Džafič) - J. Kopic, Kunášek. Trenér: Abrhám.
Karviná: Kafka - Ciku (70. Jursa), Mišinský, Mihálik, Knötig - Gonda, Ficek (81. Motyčka), M. Pavlík, Miloslavljev - Mišinský (89. Gottwald), Opic. Trenér: Kula.
Kladno - Dukla Praha 0:2 (0:1)
Branky: 25. Chigou z pen., 58. Malý. Rozhodčí: Drábek - Ubias, Jiřík. ŽK: Tesař, Procházka (oba Kladno). Diváci: 1157.
Kladno: Tesař - Bartoš (46. Zachariáš), Samek, Kučera (63. Zoubek), Procházka - Hyský - Cigánek (82. Coufal), Wojnar, Holub, Kabele - Vukovič. Trenér: Beránek.
Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Šmíd, Pospíšil - Hanousek, Šiml, Malý - Svatonský (77. Berger), Chigou, Vrzal (63. Vrána). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: