Hlavní obsah

Třinec porazil 3:0 oslabenou Spartu B, Vlašim opět prohrála a Dukla vede tabulku

TŘINEC

I ve třetím zápase pod vedením nového kouče Lubomíra Luhového fotbalisté Třince zvítězili, když porazili ve druhé lize oslabenou Spartu B jednoznačně 3:0. Po předchozím úspěchu na Žižkově tak zdolali i dalšího pražského soupeře, naopak rezerva českého mistra nenavázala na minulou výhru nad vedoucím týmem soutěže Vlašimí. Ta ani s novým koučem nezabrala a doma prohrála se Sokolovem a tak se do čela tabulky dostala pražská Dukla.

Článek

Luhový přebíral Třinec na jedenáctém místě, po nejvyšší výhře v sezoně jeho svěřenci poskočili už na čtvrtou příčku neúplné tabulky.

Zápas ovlivnilo vyloučení sparťanského brankáře Švengra, jenž dostal po půlhodině hry červenou kartu za faul na Štyvara na hranici velkého vápna. Domácí pak zatlačili Pražany před jejich pokutové území a v závěru poločasu herní převahu zúročil Štyvar ranou k tyči.

Druhý poločas začali lépe hosté, ale vyrovnat se jim nepovedlo. Naopak v 58. minutě po brejku a Malířově přihrávce zvýšil na 2:0 Ceplák. V závěru ještě upravil skóre z penalty Malíř poté, co unikajícího Radzinevičiuse fauloval Krch. Sparta se gólu nedočkala ani v poslední minutě po šanci Jirouše.

Vlašim pod novým koučem opět prohrála

Fotbalisté Vlašimi podlehli ve druhé lize doma Sokolovu 0:1 a po druhé porážce za sebou přišli o první místo v tabulce, kde je vystřídala Dukla. Vlašim prohrála i druhý zápas pod vedením nového kouče Milana Matejky. Předchozí trenér Roman Nádvorník před přesunem na lavičku prvoligové Příbrami udržel s týmem v jedenácti kolech neporazitelnost.

Sokolovu se povedlo odčinit domácí porážku 1:3 s Varnsdorfem z minulého kola. V úvodu utkání přitom měla navrch Vlašim, ale Bálek ani Jungr své šance neproměnili. Vzápětí přišel trest, když se po Jungrově chybě dokázal z rohu vápna prosadit střelou na vzdálenější tyč Podrazký. Vlašim byla pak jako opařená a Sokolov hrál aktivněji.

Domácí znovu přidali, ale jejich hra končila před vápnem soupeře. V úvodu druhého poločasu mohl vyrovnat po rohovém kopu Bukač, ale hlavou mířil mimo. Hrálo se převážně na polovině Sokolova, ale vyrovnání ne a ne přijít. Hosté hrozili pouze z brejků. Vyrovnaní měl na kopačce Janda v 64. minutě, ale zamířil těsně vedle. Dvacet minut před koncem mohl vedení navýšit Vaněček, Jícha však jeho střelu výtečně vyrazil. Osm minut před koncem vypálil Jungr jen do Bertelmana. Vlašim tak poprvé v sezoně prohrála na vlastním hřišti.

Fotbalisté Zlína na čelo tabulky nedosáhli

Fotbalisté Zlína propásli možnost dotáhnout se na vedoucí dvojici druhé ligy. V sobotu prohráli v Mostu 1:3 a na třetím místě tabulky zaostávají za Duklou a Vlašimí o pět bodů.

Zlínští si v prvním poločase vytvořili tři slibné příležitosti, tu největší ale po čtvrthodině hry překazil Šromovi výborným zákrokem brankář Paleček. Navzdory tlaku hostujícího týmu se gólově prosadil Most. Jendruščákův roh našel Jedináka a ten překonal brankáře Zapletala, který nastoupil k premiérovém zápasu v druhé lize.

Druhý poločas už probíhal pod taktovkou mosteckých fotbalistů. Franěk v obrovské příležitosti ještě míč do branky nedostal, v 62. minutě se ale už domácí radovali podruhé. V době, kdy byli dva zranění hráči Zlína mimo hřiště, utekl Lafrance a po jeho přihrávce Schut technicky obstřelil brankáře.

V 75. minutě Mostečtí opět udeřili po rychlém protiútoku a Danoski dopravil míč do prázdné branky. Zlín v závěru už jen zkorigoval, když zaváhání gólmana Palečka potrestal Poznar.

Třinec - Sparta Praha B 3:0 (1:0)
Branky: 45. Štyvar, 58. Ceplák, 80. Malíř z pen. Rozhodčí: Adámek - Handlík, Szarowski. ŽK: Ceplák, Štyvar - Krch, Mokrohajský. ČK: 32. Švenger (Sparta). Diváci: 526.
Třinec: Lipčák - Lisický, Kuděla, Hupka, Joukl - Malíř, Rehák, Maroši (67. Byrtus), Ceplák - Štyvar (87. Onuchukwu), Radzinevičius (83. Surynek). Trenér: Luhový.
Sparta B: Švenger - Hašek, Krch, Rada, Smetana (78. Jirouš), Kadeřábek (46. Putz), Pavelka, Glaser, Krejčí - Kraják (35. Mokrohajský), Třešňák. Trenér: Svoboda.
Vlašim - Sokolov 0:1 (0:1)
Branka: 19. Podrazký. Rozhodčí: Ochotnický - Kocián, Paták. ŽK: Nešpor - Studík, Javorský. Diváci: 780.
Vlašim: Jícha - Nešpor, Petrů, Krmpotič, Schuster - Průcha, Droppa (80. Nádeníček), Süsser (46. Janda), Jungr - Bukač (68. Boháč), Bálek. Trenér: Matejka.
Sokolov: Bertelman - Kaplan, Studík, Kura, Šmerda - Dittrich (90. Pilař), Čada, Podrazký, Javorský, Vaněček - Duchnič (74. Mlika). Trenér: Látal.
Baník Most - Tescoma Zlín 3:1 (1:0)
Branky: 42. Jedinák, 62. Schut, 75. Danoski - 84. Poznar. Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Vnuk. ŽK: Knakal, Bohata - Elšík. Diváci: 485.
Most: Paleček - Knakal, Lafrance, Bohata, Jendruščák - Rosendo (90.+4 Christof), Hofmann, Schut, Jedinák, Oboya (63. Ruseckij) - Franěk (71. Danoski). Trenér: Aňon.
Zlín: Zapletal - Pazdera, Malý, Zbožínek, Elšík - Borák (64. Švach), Novák, R. Dobeš (78. Poznar), Šmahaj, Šrom (64. J. Dobeš) - Bačík. Trenér: Kalivoda.

Reklama

Související témata: