Hlavní obsah

Fotbalistům Zlína se nedaří stáhnout bodové manko

MOST

Dotáhnout se co nejblíže k postupovým příčkám v tabulce se nedaří fotbalistům Zlína ve druhé lize. Momentálně je od prvního i druhého místa dělí pět bodů. V minulém kole podlehli na půdě Mostu 1:3, což se vzhledem k postavení obou celků asi nečekalo. Zlínští nezvládli roli favorita.

Foto: Josef Pešout, Právo

Marek Kalivoda, trenér fotbalistů druholigového Zlína.

Článek

Moravané sice před čtrnácti dny vyhráli ve Varnsdorfu, ale od té doby navýšili svoje konto o jediný bod za „hubenou“ domácí remízu s posledním Hlučínem. I po výsledkovém selhání na severu Čech odmítl zlínský trenér Marek Kalivoda hovořit o útlumu svých svěřenců: „Vůbec si nemyslím, že jsme v nějakém propadu. Měli jsme smůlu, že Hlučín podal na našem stadiónu velice bojovný výkon i za přispění rozhodování rozhodčích. A v Mostě jsme neproměnili několik šancí, abychom šli do vedení. To se nepodařilo, naopak domácí prokázali dobrou produktivitu.“

Podle něj byl pro vývoj duelu klíčový už první poločas. „Místo toho, abychom zužitkovali aktivitu, jsme inkasovali v závěru první půle ze standardní situace. Přestože jsme se na takové momenty připravovali. Mostečtí vytěžili gól díky práci svých hlavičkářů. Po změně stran jsme předváděli pěkný fotbal, domácí se zatáhli a spoléhali jen na brejky. Úplně na konci jsme hráli se čtyřmi útočníky, ale dokázali jsme pouze snížit na 3:1,“ rozebíral Kalivoda.

K nejzkušenějším hráčům Zlína patří záložník David Šmahaj. „Musím jen potvrdit slova trenéra, že jsme se o lepší výsledek obrali sami těmi nevyužitými šancemi. V boji o postup nás mrzí každá bodová ztráta. A ta z Mostu ještě víc, když jsme se dozvěděli, že soupeři v tabulce před námi také neuspěli. Pražská Dukla jen remizovala a Vlašim dokonce doma prohrála. Mohli jsme se k nim dotáhnout, takhle musíme bojovat dál. Soutěž bude ještě dlouhá a věřím, že nakonec stejně postoupíme,“ tvrdil zlínský fotbalista.

Spokojený Danoski

Nejlepším střelcem Mostu je ve druhé lize 20letý makedonský útočník Zoran Danoski. Dal už tři góly, z toho dva v posledních dvou zápasech v Jihlavě a proti Zlínu. K tomu přidal i dvě branky v Poháru ČMFS. „Jsem rád, že se mi daří, ale hlavní jsou výsledky mužstva. Cítím dobrou formu. Přispívají k tomu i kvalitní tréninky. Se Zlínem jsme sehráli vydařený zápas. Bojovali jsme dobře v defenzivě,“ líčil fotbalista, který nastupuje většinou z pozice náhradníka. Ale dokáže se rychle na hřišti adaptovat a také akce zakončit. V Jihlavě zajistil Mostu bod vyrovnávacím gólem ve druhé minutě nastaveného času, proti Zlínu se prosadil v 75. minutě.

„Pocházím ze Skopje, hrál jsem také za Pobedu Prilep. Do Mostu jsem přišel před dvěma lety do zdejší fotbalové akademie. A pak si mě vytáhli do druholigového áčka. Vážím si toho, že mohu hrát tuhle soutěž. Nad dalšími plány moc nepřemýšlím,“ dodal Danoski.

Reklama

Související témata: