Hlavní obsah

Fotbalový klub v Jihlavě se brání výpovědi z nájmu stadiónu

JIHLAVA

Druholigový fotbalový klub Vysočina Jihlava se brání výpovědi z pronájmu fotbalového stadiónu, o které rozhodli v září jihlavští městští radní. Cílem výpovědi je přitlačit fotbalový klub ke zvýšení stávajícího ročního nájmu 210.000 korun za dva areály v Jiráskově ulici a v ulici Na Stoupách.

Článek

Vedení jihlavského klubu ve čtvrtek vydalo prohlášení, ve kterém vyjadřuje údiv nad jednáním zástupců města, neboť jako partner plní všechny svoje závazky. "FC Vysočina hradí kromě nájmu roční pojistné obou areálů ve výši 170.000 Kč, kompletní údržbu hřišť, mzdy správců a technického personálu, materiálně technického zabezpečení, veškeré energie včetně nákladů na umělé osvětlení. Celkové roční náklady fotbalového klubu na provoz městských areálů a sportovišť představují částku zhruba pět miliónů korun," uvádí se v prohlášení.

Fotbalový klub, který pracuje s ročním rozpočtem 40 miliónů korun, argumentuje i vytvářením nových pracovních míst. Dotační podpora města fotbalovému klubu je přitom v období zvyšujících se cen energií a menší aktivity sponzorů delší dobu konstantní. Město Jihlava dotuje klub částkou šest miliónů korun ročně s jasně definovaným využitím na chod šestnácti mládežnických týmů dívek a chlapců a na provoz veškerých městských areálů.

Mluvčí jihlavské radnice Radko Tulis uvedl, že město musí ze zákona řádně hospodařit se svým majetkem. Pronájem fotbalového areálu je dle jeho slov neúměrně nízký v porovnání s miliónovými částkami, které klub získává z dalšího pronájmu a prodeje reklamních ploch. Hokejová Dukla Jihlava platí podle Tulise za pronájem zimního stadiónu ročně 600.000 korun. Výši nového nájmu pro FC Vysočina by měl stanovit odborný posudek.

Reklama

Související témata: