Hlavní obsah

Vedení fotbalistů Mostu může padnout, město ho chce odvolat

MOST

Druholigový Baník Most čeká ještě jedna valná hromada, na níž se už bude hlasovat o odvolání stávajícího představenstva, vedeného Petrem Kabíčkem. V pátek to řekl náměstek primátora Luboš Pitín. Fotbalový klub, který se během dvou let propadl z nejvyšší soutěže do bojů o záchranu v druhé lize, přitom už 22. listopadu jednu mimořádnou valnou hromadu měl. Na ní se ale o odvolání představenstva nehlasovalo.

Článek

"Očekával jsem, že návrh na odvolání padne, ale nestalo se tak, takže město žádá svolání další mimořádné hromady s tímto bodem," řekl ČTK Pitín po zasedání městské rady. "Stávající vedení dostalo klub do svízelné finanční situace a my jsme přesvědčení, že by se mělo změnit," dodal.

Rozhodující bude postoj majoritního akcionáře, výrobce technických plynů SIAD. Ten se na první valné hromadě zdržel hlasování i o vystoupení ze soutěží a čeká prý na výsledky auditu. Město vlastní 10,9 procenta akcí, Kabíček osm, zbytek patří SIAD.

"Jak se k tomu postaví majoritní vlastník, to nevím, ale ještě před valnou hromadou budeme jednat s panem (zástupcem SIAD Alessiem) Contonem a uvidíme," dodal Pitín. Z jednání s Contonem by měla vzejít i eventuální náhrada stávajícího vedení. Podle předchozích vyjádření by se měla klíčová jednání odehrát v polovině prosince.

O své budoucnosti zatím nic neví ani Kabíček. "Zatím o tom s nikým nejednám. Ani ještě nebyl stanoven termín té valné hromady," řekl ČTK Kabíček. Contona se na jeho mobilním telefonu zatím nepodařilo zastihnout.

Ještě před dvěma lety prvoligový klub se potácí ve spodní části tabulky a od pádu do ČFL ho zatím dělí pět bodů. Kvůli narušené statice nehraje Most na svém stadiónu, navíc ho trápí finanční problémy. Sezonu by ale měl dokončit.

Reklama

Související témata: