Hlavní obsah

Dukla chce po 17 letech do ligy. Julisku by zaplavilo zklamání, kdyby nepostoupila

PRAHA

Po sedmnácti letech se chce vrátit pražská Dukla zase na ligovou scénu. „V kabině není nikdo, kdo by postoupit nechtěl,“ tvrdí před startem druholigového jara kapitán mužstva Patrik Gedeon, jenž se po vleklém zranění zase objeví na trávníku. „Nabízí se nám samozřejmě velká příležitost, ale i kdybychom ji nevyužili, hlavy se na Julisce stínat nebudou,“ potvrzuje i předseda představenstva Martin Lafek, že i klubové vedení do nejvyšší soutěže chce.

Foto: fkdukla.cz

Kamerunec Dani Chigou v Dukle zůstal a měl by ji táhnout do ligy.

Článek

Dukla se v závěru druholigového podzimu prodrala v tabulce na první příčku, kde má před startem jara čtyřbodový náskok na druhou Vlašim a dokonce pětibodový na třetí Jihlavu. Proto se na Julisce mluví o historické šanci vrátit se po sedmnácti letech zase do nejvyšší soutěže. Zvláště, když mužstvo zůstalo pohromadě, neboť i kamerunský útočník Dani Chigou nakonec zůstal a svodům jabloneckého Pelty odolal. Hlavně proto, že severočeský fotbalový boss ho chtěl obratem ruky půjčit Slavii...

Úderná dvojice Chigou - Jirouš

„Věděli jsme, že o něho bude v zimě zájem, takže jsme si s předstihem vypůjčili ze Sparty na roční hostování Martina Jirouše. Chigou ale nakonec zůstal, takže máme rázem dva střelce, k nimž přibyl i kladenský Patrik Svoboda. Ten už v necelých šestnácti okusil ligovou soutěž,“ libuje si trenér Dukly Luboš Kozel.

I přípravu, kterou Dukla absolvovala nejprve v Bedřichově a poté v turecké Antalyi, si pochvaluje. „Po návratu z herního soustředění v Antalyi jsme sice museli odříct poslední generálku, neboť jsme měli spoustu zraněných a nemocných hráčů, před sobotním úvodním zápasem s Čáslaví je ale mužstvo v pořádku. I Gedeon, Mikula a Vrzal, kteří nám na podzim dlouho chyběli, se dali do kupy a počítám s nimi,“ kvitoval trenér Kozel, že má k dispozici kompletní kádr pro boj s Vlašimí, žižkovskou Viktorkou a Zlínem, což budou největší konkurenti jeho Dukly.

Rekonstrukce za dvacet miliónů

Celek z Julisky sice ještě na scéně nejvyšší soutěže není, už nyní ale jeho generalita uvažuje, kde by se v případě postupu liga hrála. Na Julisce totiž nejenže chybí vyhřívaný trávník, ale i přes dva tisíce sedaček.

„A stadion je navíc majetkem armády, která by do jeho modernizace musela investovat. Věříme, že v případě postupu to udělá,“ je po prvních jednáních s ministerstvem národní obrany přesvědčen Martin Lafek. Náklady na rekonstrukci Julisky by se měly pohybovat kolem dvacet miliónů korun. „I vyhřívaný trávník je v nich zahrnut, byť si o něm myslíme své. Kdyby se měla udělovat v našem fotbale cena za nejabsurdnější poplatek, pak by ji měl dostat požadavek na vyhřívaná trávníky,“ nebral si servítky vůči strahovské generalitě předseda představenstva Dukly Martin Lafek.

Za berzgólovou remízu padesát piv

Slavný klub z Julisky po celá desetiletí trápila a dál trápí nízká návštěvnost na domácích zápasech. Ve snaze nalákat do ochozů fanoušky proto nabízí návštěvníkům z Prahy 6 a nově i Prahy 11 vstup na druholigové zápasy zdarma a navíc jim slibuje, že pokud některé utkání skončí nudným výsledkem 0:0, dostanou fanoušci padesát piv zdarma.

"Slíbili jsme to už na podzim, neboť chceme hrát ofenzivní fotbal, který se bude divákům líbit. Ani jednou jsme ale slib plnit nemuseli, protože na Julisce góly padají," připomněl muž ve vedení Dukly Petr Voženílek.

Reklama