Hlavní obsah

Fotbalisté pražské Dukly remizovali v druhé lize v Jihlavě

Vedoucí celek druhé fotbalové ligy Dukla Praha remizoval v dnešní předehrávce 17. kola v Jihlavě 0:0 a v čele tabulky má už šestibodový náskok. Jihlava ztrácí bod na druhé postupové místo, které patří Viktorii Žižkov.

Článek

Hosté překvapivě do šlágru kola neposlali v základní sestavě nejlepšího střelce druhé ligy Danyho Chigoua. Místo něj se v útoku Dukly objevila posila z pražské Sparty Martin Jirouš.

Od úvodních minut převzala aktivitu Jihlava, která v minulém zápase ve Varnsdorfu vyšla střelecky naprázdno. V 17. minutě mohl vstřelit první jarní gól Vysočiny Dort, ale ze standardní situace metr před vápnem nasměroval míč jen nad Radovu branku.

Dukla odpověděla za 12 minut, kdy Hanousek z velkého vápna střelou k tyči vystrašil Uvarenka, ale ten konečky prstů vyrazil míč na roh. Druhý poločas začala opět lépe domácí sestava, ale z několika nadějných šancí nedokázala nic vytěžit.

Po hodině hry zahrozil střelou ze 17 metrů Šiml, ale Uvarenko ji efektní robinzonádou dokázal zneškodnit. Za dalších osm minut se na hřišti objevil obávaný kanonýr Chigou, ale kromě toho, že dostal žlutou kartu, na sebe ničím jiným neupozornil.

Gól ani ve zbytku utkání nepadl, a tak Jihlava nedala branku ani v druhém jarním utkání. Oba týmy v odvetné části sezony ještě neinkasovaly.

17. kolo druhé fotbalové ligy:
Jihlava - Dukla Praha 0:0
Rozhodčí: Kocourek - Peřina, Kocián. ŽK: Mešanovič, Krutý, Halama, Dolejš, Šimáček - Šmíd, Pázler, Vrzal, Chigou. Diváci: 2890.
Jihlava: Uvarenko - Veselý, Tlustý (30. Šimáček), Halama, Šilinger - Gába (85. Karlík) - Dolejš, Dort, Görner, Krutý (63. Kopic) - Mešanovič. Trenér: Vrzáček.
Dukla: Rada - Pospíšil, Vorel, Šmíd, Vrzal - Berger (88. Malý), Šiml, Gedeon, Hanousek - Pázler (53. Svatonský), Jirouš (68. Chigou). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: