Hlavní obsah

Kouč Kočí chce ve Vlašimi zúročit zkušenosti z Baníku Ostrava

Fotbalisté Vlašimi po pěti porážkách v řadě konečně zabrali a po dlouhé době si připsali do tabulky druhé ligy bodový počinek. A to konkrétně v zápase na hřišti Mostu, kde se tak nový vlašimský trenér Boris Kočí dočkal na lavičce středočeského celku prvního dílčího úspěchu. U jednoho z předních celků soutěže chce kouč zároveň zúročit zkušenosti, které nasbíral při svém předešlém angažmá na místě asistenta v prvoligovém Baníku Ostrava.

Článek

Jak vzpomínáte na svoje působení v Ostravě?

První rok v Baníku, kde jsem byl asistentem Miroslava Koubka, to byla fantazie. Takovou euforii jsem předtím ještě nezažil, i když jsem měl za sebou asistentskou práci i v jiných klubech. Natřískané Bazaly mě chytaly za srdce. Přitom první měsíc angažmá jsem si nevybaloval ani kufr, kdybychom jeli brzy zpátky. A vyšla z toho výborná sezóna. Pak vedení prodalo klíčové hráče a nebyli jsme schopni je nahradit. Začátek uplynulého podzimu byl už trápením. V listopadu jsme s Mírou Koubkem v Ostravě skončili, ale i to k fotbalu patří.

Od ledna jste ve Vlašimi. A do Mostu jste přijeli po černé sérii, která po neúspěšném závěru podzimu pokračovala i v prvním jarním kole. Jaká byla atmosféra v mužstvu?

K podzimu se vyjadřovat nemohu, protože jsem u týmu nebyl. Měl jsem premiéru až minule proti Viktorii Žižkov. Nevydařený zápas jsme si s hráči rozebírali a viděl jsem na nich pocit zmaru, ale postupně se dostavovalo odhodlání, že chceme v Mostě určitě bodovat. Nebudu vyhlašovat, že jsme si jeli jen pro tři body, ale chtěli jsme udělat maximum a odvést poctivou práci. Nakonec jsme zaslouženě vyhráli. Brankář Frydrych nás v závěru neskutečným způsobem podržel. Ale to jsem od něj po jeho jarním příchodu z Jablonce očekával.

Jak hodnotíte vítězství 3:2 v Mostě?

Viděli jsme dramatické utkání, které se hrálo stylem nahoru-dolů s řadou útočných akcí a šancí před oběma brankami. Ty zároveň pramenily z chyb v defenzivě. Pro diváky to byl zajímavý zápas a pro nás trenéry napínavých devadesát minut.

O Vlašimi se na podzim psalo, že je aspirantem na postup do první ligy. Potom takové úvahy utichly, ale nyní jste se znovu vrátili do postupové hry. Vnímáte to tak?

Asi ano. Ale soutěž bude ještě dlouhá a ničemu se nebráníme. Nemáme za úkol, že musíme postoupit. Chceme hrát každý zápas naplno, a proč postup nezkusit? To by byla i starost pro vedení klubu. Vlašim je skromným oddílem. Spousta funkcionářů dělá ve fotbale zadarmo, placený je jen jeden člověk. Nemáme regenerační linku, ale vážíme si možnosti, že můžeme trénovat na kvalitních trávnících i v okolí.

Reklama

Související témata: