Hlavní obsah

Žižkov porazil Znojmo a přiblížil se vedoucí Dukle na tři body

PRAHA

Fotbalisté Viktorie Žižkov snížili ve druhé lize náskok vedoucí Dukly Praha na tři body. Po páteční bezbrankové remíze lídra v Jihlavě v neděli Viktoria zvítězila doma nad Znojem 2:1. Pražský celek vyhrál i druhý zápas v jarní části sezony a připsal si jubilejní desáté vítězství v ročníku.

Článek

Domácím se skvěle podařil vstup do zápasu a už v první minutě je poslal do vedení Jiří Mašek. Stejný hráč mohl ještě v prvním poločase zvýšit, když ve 22. minutě obešel i gólmana Šustra, ale z ostrého úhlu branku netrefil.

Pokračující aktivita Viktorie ke zvýšení náskoku nevedla a hosté brzy po změně stran vyrovnali. Tvrdou střelou se trefil Tomáš Lukáš.

V závěru ale Viktoria znovu ovládla hřiště a její vítězství zařídil střídající útočník Richard Kalod, který se vrací na trávník po několikaměsíčním zranění. Jedenáct minut po příchodu na hřiště místo střelce prvního gólu Maška se prosadil hlavou.

Karviná zlomila po přestávce odpor posledního Hlučína

Fotbalisté Karviné vybojovali "povinné" vítězství 3:1 nad beznadějně posledním Hlučínem. Ve slezském derby měli ale domácí s outsiderem hodně práce, především pak v prvním poločase, ale nakonec utkání skončilo stejným výsledkem jako na podzim. Karviná se tím posunula o dvě pozice na deváté místo.

Do přestávky hosté své technické nedostatky nahrazovali bojovností a na úvodní gól Látala dokázali ještě před uplynutím půlhodiny hry odpovědět. Po rohovém kopu se trefil nehlídaný Bogdáň.

Po změně stran už měla Karviná územní převahu a dokázala ji brankově vyjádřit. Nejprve ale pohrdla penaltou, když faul na Presla nepotrestal Radzinevičius, který poslal míč přímo do náruče Václavíka.

Neúspěšný střelec chybu napravil o pět minut později. Václavík neudržel střelu Cikla a Radzinevičius tentokrát už poslal domácí do vedení. Skóre pak uzavřel čtvrt hodiny před koncem Milosavljev, který zužitkoval ideální přihrávku Presla.

Čáslav porazila v záchranářském duelu Kladno

Fotbalisté Čáslavi porazili v duelu týmů ohrožených sestupem z druhé ligy Kladno 3:1 a po 20. kole se odpoutali od předposledního týmu a dosavadního souseda v tabulce na rozdíl čtyř bodů. Domácí si vítězstvím částečně napravili reputaci po debaklu 0:5 na Dukle v úvodním jarním zápase. Trenér Oldřich Abrhám po něm udělal hned pět změn v sestavě, včetně jedné vynucené kvůli vyloučení Haniaka.

Exligové Kladno naopak nepotvrdilo předchozí výhru nad Zlínem, ačkoliv zápas dobře rozehrálo. V 10. minutě po autovém vhazování vypálil směrem na čáslavskou bránu Procházka, Bártovi míč vypadl a dobíhající Holub otevřel skóre. Už za čtyři minuty ale bylo vyrovnáno. Růžička zachytil rozehrávku, přenesl hru na Kunáška, po jehož přesném centru dal gól hlavou Šturma.

Vedení na svoji stranu strhli Kladenští až po hodině hry. Po trestném kopu a hlavičkovém souboji se míč odrazil k Ptáčkovi, který hlavou překonal Jakubova. Další dobrou šanci pak zahodil Mojdl, ale v 83. minutě Jakubov nedosáhl na rohový kop a u zadní tyče uzavřel skóre Šisler.

Viktoria Žižkov - 1. FC Znojmo 2:1 (1:0)
Branky: 1. Mašek, 77. Kalod - 53. Lukáš. Rozhodčí: Ardeleánu - Čecháček, Lakomý. ŽK: Houžvička, Zapalač, Markovič - Jonov, Nepožitek. Diváci: 1822.
Žižkov: Vaclík - Šťastný, Bodeček, Kropík, Čermák - Zawada (76. Bořil), Procházka (46. Brabec), Houžvička, Zapalač - Mašek (66. Kalod), Markovič. Trenér: Pulpit.
Znojmo: Šustr - Jonov, Sukup, Mička, Kazár - Kraječič (78. Kováč), Lukáš (86. Trnovec), Nepožitek, Lacko, Hnáníček - Vašíček. Trenér: Smrček.
Karviná - Hlučín 3:1 (1:1)
Branky: 8. Látal, 58. Radzinevičius, 76. Milosavljev - 26. Bogdáň. Rozhodčí: Adámek - Wilczek, Paták. ŽK: Presl, Radzinevičius - P. Pavlík. Diváci: 2124.
Karviná: Kafka - Hoffmann, Mráz, Štajer, Knötig - Ciku, Gajdoš, M. Pavlík, Látal (38. Milosavljev) - Presl (79. Opic), Radzinevičius (65. Vrána). Trenér: Kula.
Hlučín: Václavík - Hrtánek, P. Pavlík, Cverna, Kašpar (61. Štefek) - Bártl, Motal (71. Koubek), Bogdáň, Bartošák - Žondra, Mozol (19. Železník). Trenér: Bárta.
Čáslav - Kladno 3:1 (1:1)
Branky: 14. Šturma, 62. Ptáček, 83. Šisler - 10. Holub. Rozhodčí: Možíš - Gallo, Santarius. ŽK: Špidlen, Šturma - Procházka, Čurda, Kabele, Holub. Diváků: 558.
Čáslav: Bárta - Kotrba, Ptáček, Šisler, Kunášek - Růžička, Mojdl - Šturma (90.+1 Racko), Špidlen, Džafič (80. Fikejz) - Sedláček (76. Hušťava). Trenér: Abrhám.
Kladno: Jakubov - Bartoš, Rendla, Macháček, Procházka - Puchmertl (69. Kmoch), Čurda (87. Hajník), Holub, Vojnar, Kabele - Štverák (62. Sklenář). Trenér: Peřina.

Reklama

Související témata: