Hlavní obsah

Ve šlágru 2. ligy Dukla remizovala s Žižkovem 1:1

PRAHA

Páteční druholigový šlágr mezi fotbalisty Dukly Praha a Viktorie Žižkov skončil remízou 1:1. Vedoucí Dukla tak neoplatila třetímu týmu tabulky porážku z podzimu (1:2) a v čele pořadí má před dnešním soupeřem stále šestibodový náskok. Viktoria zůstala před víkendovým programem 20. kola třetí za Jihlavou jen vinou horšího skóre.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Dukly se radují z branky proti Viktorii Žižkov.

Článek
Fotogalerie

Oba adepti na postup do nejvyšší soutěže hráli na Julisce před největší návštěvou v sezoně 2250 diváků. A domácí příznivci se radovali jako první. V patnácté minutě Vrzalův centr odvrátila hostující obrana pouze na hranici velkého vápna, odkud střelou z voleje překonal Vaclíka nehlídaný Berger. Radost Dukle ale nevydržela ani čtvrt hodiny. Zapalačův rohový kop našel hlavu Kropíka, který i přes veškerou snahu Gedeona vyrovnal.

Ve druhém poločase si hosté bodový zisk hlídali a dopředu vyráželi jen ojediněle. Domácí se do šancí dokázali prosadit až v závěrečné desetiminutovce. Nejprve po zaváhání gólmana Vaclíka pálil Hašek, ale netrefil odkrytou část branky. V samotném závěru měl druhý gól na kopačce kanonýr Chigou, jenže ani on po kličce brankáři míč do sítě nezasunul.

Dukla Praha - Viktoria Žižkov 1:1 (1:1)
Branky: 15. Berger - 28. Kropík. Rozhodčí: Damková - Vysloužil, J. Paták. ŽK: Gedeon - Procházka, Šťastný. Diváci: 2250.
Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Šmíd, Vrzal - Malý, Gedeon, Šiml - Berger (81. Nečas), Chigou, Jirouš (71. Pázler). Trenér: Kozel.
Žižkov: Vaclík - Šťastný (88. Brabec), Mójta, Kropík, Zawada - Súkeník, Procházka (69. Houžvička), Zapalač (77. Novotný), Bodeček - Markovič, Bořil. Trenér: Pulpit.

Reklama