Hlavní obsah

Fotbalisté Jihlavy díky dvěma střelcům deklasovali Spartu B

Fotbalisté Jihlavy deklasovali v předehrávce 23. kola druhé ligy 5:1 Spartu B a dostali se v průběžné tabulce na třetí místo bod za druhý Žižkov. O pět branek v síti Pražanů se dnes postarali pouze dva hráči, autor hattricku Tecl a dvougólový Mešanovič.

Článek

V úvodu utkání byla ovšem lepší Sparta. Kraják se po osmi minutách hry výborně zbavil na hranici vápna obránců, poslal míč na Lačného, ale ten v tutovce orazítkoval pouze tyč Uvarenkovy brány. Udeřilo tak na druhé straně, když se kapitán domácích Dort nejlépe zorientoval ve vápně, přiťukl míč Mešanovičovi, a ten nemohl prázdnou bránu netrefit. Za dalších 12 minut už Jihlava vedla o dvě branky. Dort ze standardní situace poslal míč na Tecla, jenž překonal Švengera v bráně Letenských.

Do druhého poločasu znovu vstoupili lépe hosté a za svou aktivitu se dočkali v 58. minutě zasloužené odměny. Domácí zadáci nechali tak dlouho kombinovat dvojici Krob, Kraják, až se prvně jmenovaný dostal do vyložené šance a s přehledem zakončil. Jenže radost z kontaktního gólu nevydržela Pražanům dlouho. Pouze necelé čtyři minuty, protože dvoubrankový náskok na kopačky Jihlavanů vrátil svou druhou brankou v zápase Mešanovič.

Ani Tecl nezůstal dlouho bez druhého gólu. Görner, který byl v 74. minutě na hřišti sotva dvě minuty, mu poslal do vápna ideální míč a útočník Jihlavanů se ve vápně zorientoval k radosti necelých 1500 diváků na výbornou.

Ani poté hosté zápas nevzdali a snažili se vstřelit druhou branku, jenže když už si vypracovali šanci, buď pálili mimo, nebo jejich útočné snažení skončilo před domácím vápnem. Zato domácím dál vycházelo skoro vše, na co sáhli. Pátou branku Jihlavy vstřelil sedm minut před koncem Tecl a zaznamenal tak svůj první druholigový hattrick v tomto ročníku.

23. kolo druhé fotbalové ligy:
Jihlava - Sparta Praha B 5:1 (2:0)
Branky: 26., 74. a 83. Tecl, 14. a 62. Mešanovič, - 58. Krob. Rozhodčí: Paták - Lhoták, Szarowski. ŽK: Tecl, Gába, Görner - Krob, Glaser, Hušek. Diváci: 1490.
Jihlava: Uvarenko - Veselý, Tlustý, Halama, Cihlář - Dolejš, Gába, Dort (80. Kučera), Mešanovič (72. Görner) - Šimonek (59. Gabriel), Tecl. Trenér: Vrzáček.
Sparta Praha B: Švenger - Sus, Hušek, Polom (46. Smetana), Krob - Glaser, Hašek (46. Doležal), Rada (70. Putz), Pavelka - Lačný, Kraják. Trenér: Svoboda.

Reklama

Související témata: