Hlavní obsah

Jihlavští fotbalisté vyhráli v Kladně 2:1 a stíhají druhý Žižkov

KLADNO
Aktualizováno

Jihlavští fotbalisté zvítězili v 24. kole druhé ligy na hřišti předposledního Kladna 2:1 a na jediný bod se přiblížili druhé Viktorii Žižkov.

Článek

Ve vyrovnaném utkání se ujali favorizovaní hosté brzo vedení, když centr osamoceného Mešanoviče dorazil do branky Brazilec Da Silva. Domácími gól otřásl a Vysočina mohla své vedení zvýšit, ale kladenský brankář Jakubov několik jihlavských šancí zneškodnil. Před přestávkou mohli domácí srovnat skóre, když Wojnar ideálně vysunul Kabeleho, ale ten sám před Uvarenkem namířil vedle. Po hodině hry vstřelila Jihlava druhý gól, když se hlavou prosadil Karlík.

Kladenské naděje vzkřísil první přímou střelou na branku hostů Procházka, ale do dalších šancí se již domácí nedostali. Naopak Jihlava mohla několikrát zvýšit, ale Dort nedal ani pokutový kop po faulu Macháčka na Tecla. Střela jihlavského kapitána skončila na břevně.

Fotbalisté Karviné zvítězili ve Znojmě 1:0 Vránovou brankou z 15. minuty. Poražený celek zůstal čtrnáctý o jediný bod před Kladnem, kterému patří první ze sestupových pozic.

Úvod zápasu patřil aktivní Karviné, která ze svého ofenzivního pojetí brzy vytěžila vedoucí branku. Hlavou se prosadil Vrána. Znojmo působilo křečovitým dojmem, a i když procentuální poměr držení míče hovořil v jeho prospěch, na šance na tom byli lépe hosté. V druhé půli vyvolal hodně vzruchu souboj před brankou, po němž zůstal na trávníku bezvládně ležet obránce Znojma Radek Coufal a ze hřiště ho musela odvézt sanitka. V závěru měli domácí šance vyrovnat, ale Karviná si výhru s přehledem pohlídala.

24. kolo druhé fotbalové ligy:
Kladno - Jihlava 1:2 (0:1)
Branky: 81. Procházka - 3. Da Silva, 61. Karlík. Rozhodčí: Lerch - Paták, Adámková. ŽK: Macháček, Samek, Štverák - Kopic, Karlík. Diváci: 975.
Kladno: Jakubov - Procházka, Samek, Macháček, Hajný - Holub (73. Čurda), Rada, Wojnar - Sklenář, Štverák (73. Tóth), Kabele. Trenér: Peřina.
Jihlava: Uvarenko - Veselý, Tlustý, Halama, Cihlář - Da Silva (59. Dolejš), Karlík, Dort, Kopic (90. Görner) - Mešanovič (79. Šimonek), Tecl. Trenér: Vrzáček.
Znojmo - Karviná 0:1 (0:1)
Branka: 15. Vrána. Rozhodčí: Býma - Peřina, Urban. ŽK: Hříbek, Nepožitek - Látal, Mráz.
Znojmo: Šustr - Hříbek, Trnovec, Jonov, Coufal (62. Lukáš) - Kazár, Lacko (86. Vašíček), Nepožitek, Hnaníček, Sukup (86. Zifčák) - Kováč. Trenér: Smrček.
Karviná: Kafka - Pavlík, Mráz, Motyčka, Knötig - Ciku (90. Presl), Jursa, Slončík (85. Ficek), Milosavljev - Látal (81. Radzinevičius), Vrána. Trenér: Kula.

Reklama