Hlavní obsah

Dukla si už může v pátek proti Kladnu zajistit postup do první ligy

PRAHA

Fotbalisty Dukly Praha dělí jediné vítězství od toho, aby jeden z nejúspěšnějších českých klubů vrátili do první ligy. První postup od roku 1994, kdy po finančních problémech tým spadl do třetí ligy, si mohou zajistit již v pátek, pokud doma porazí v 27. kole druhé ligy o záchranu bojující Kladno.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Dukly Luboš Kozel v postup do ligy věří..

Článek

Dukla, která v roce 1998 přesídlila do Příbrami a v roce 2007 se obrodila v Praze po sloučení s Jakubčovicemi, letos druhé nejvyšší soutěži jednoznačně vládne. Čtyři kola před koncem má na třetí Jihlavu náskok devíti bodů. Jedenáctinásobný československý mistr tak k návratu mezi elitu potřebuje jediné vítězství.

"A to chceme získat už proti Kladnu. Ale bude to těžký zápas, oni hrají o záchranu, takže nepřijedou odevzdaní. Musíme se zodpovědně připravit na utkání a nemyslet na případné oslavy," uvedl stoper David Mikula, který při posledním utkání s Vlašimí zastupoval v roli kapitána absentujícího Patrika Gedeona.

Klíčový byl duel s Vlašimí 

Právě duel s Vlašimí byl pro Duklu klíčový. Proti čtvrtému celku tabulky vydřela těsnou výhru 1:0 a využila toho, že její pronásledovatelé podruhé za sebou jen remizovali. "Nepodali jsme nejlepší výkon, ale hlavní je, že máme už dostatečný náskok. Proto věřím, že z nás teď ten tlak spadne a proti Kladnu předvedeme lepší výkon," uvedl trenér Dukly Luboš Kozel. "Proti Kladnu to sice také nebude jednoduché, ale věřím, že to dokážeme dotáhnout a zajistit si postup," dodal.

Stadión na Julisce je připraven

Dukla si potřebuje postup zajistit co nejdříve i proto, aby mohla naplno odstartovat přípravy na první ligu. "Nikdo z nás zatím nechce předbíhat a počítat s postupem dříve, než bude vše jasné, ale samozřejmě řadu věcí musíme připravovat dopředu. Hlavní bod pro možnost hrát první ligu na Julisce je vyhřívaný trávník a doplnění sedaček. Vše řešíme a myslím, že řešení je v dohlednu," uvedl generální ředitel klubu Michal Šrámek. Rekonstrukce stadiónu si vyžádá zhruba 20 miliónů korun. Vše by se mělo stihnout za šest týdnů.

Rozpočet klubu by se prý v případě postupu příliš nezměnil. "Nechceme razantní změnu oproti stávajícímu rozpočtu. Momentální kádr A týmu je podle mě pro první ligu konkurence schopný. Ve výhledu samozřejmě nějaké hráče na doplnění máme. Nejprve však potřebujeme ten boj o postup dotáhnout do úspěšného konce. Nechceme to zakřiknout," dodal Šrámek.

Dukla přivítá Kladno na Julisce v pátek v 18:00. Postoupit může už v tomto kole i v případě bodové ztráty, pak však musí v sobotu stejným způsobem zaváhat i Jihlava v Mostě, aby mezi oběma soupeři zůstal devítibodový rozdíl. Pak by Dukle pomohlo, že má lepší vzájemnou bilanci.

Reklama

Související témata: