Hlavní obsah

Dukla slaví po 17 letech návrat do první ligy. Postup pojistila výhra nad Kladnem

PRAHA

Dlouhý sedmnáct let čekali na návrat do první fotbalové ligy, teď se dočkali. Fotbalisté Dukly Praha si pojistili postup už ve 27. kole druhé ligy po výhře nad Kladnem 3:1. Výhru jedenáctinásobných mistrů zařídily góly Bergera, Chigoua a Mikuly. V čele tabulky tak mají dvanáctibodový náskok na třetí Jihlavu a zásluhou lepších vzájemných zápasů již nemohou o postup přijít.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalisté Dukly se radují povýhře nad Kladnem, která jim pojistila návrat do první ligy.

Článek
Fotogalerie

Jistota postupu se však nezrodila bez komplikací. Dukla sice začala velkým tlakem a v úvodních 12 minutách si vytvořila tři velké šance, ale Pázler a dvakrát Chigou ztroskotali na brankáři Jakubovovi. A pak přišel trest.

Po chybě v domácí obraně se v 15. minutě sám ve vápně ocitl Holub, brankář Rada mu skočil pod nohy a rozhodčí Damkové nezbývalo než zapískat penaltu. S ní si chladnokrevně poradil Wojnar.

Dani Chigou se raduje s Tomášem Bergrem z vedoucího gólu Dukly proti Kladnu.foto: Právo/Jan Handrejch

Dukla se poté trápila, ale těsně před poločasem přišlo vysvobození, když Pázlerovu střelu dorazil do branky Berger. Navíc hned minutu a půl po změně stran rozehrál Berger rohový kop, ve vápně byl nejdůraznější Chigou a dotlačil do branky postupový gól.

Pro kamerunského střelce to byla již osmnáctá trefa v sezoně, po které se osamostatnil v čele tabulky střelců. A když v 60. minutě přidal po další Bergerově standardní situaci třetí gól stoper Mikula, mohly na Julisce začít oslavy postupu.

Patrik Gedeon se raduje z návratu Dukly do první ligy.foto: Právo/Jan Handrejch

Dukla Praha se tak vrací do ligy poprvé od roku 1994, kdy po finančních problémech tým spadl do třetí ligy. V roce 1998 se sice do ligy vrátila, ale to již klub přesídlil do Příbrami. Až v roce 2007 se Dukla obrodila v Praze po sloučení s Jakubčovicemi a o čtyři roky později slaví návrat mezi elitu.

Dukla Praha - Kladno 3:1 (1:1)
Branky: 38. Berger, 47. Chigou, 60. Mikula - 15. Wojnar z pen. Rozhodčí: Damková - Košec, Koval. ŽK: Rada - Holub, Wojnar. Diváci: 1158.
Dukla: Rada - Hašek, Mikula, Vorel, Vrzal - Gedeon - Pázler (59. Svatonský), Malý (69. Přeučil), Hanousek, Berger - Chigou (85. Jirouš). Trenér: Kozel.
Kladno: Jakubov - Procházka, Samek, Macháček, Hajník - Sklenář, Wojnar, Radosta (64. Čurda), Holub, Kabele (71. Bartoš) - Jelínek (64. Puchmertl). Trenér: Peřina.

Reklama