Hlavní obsah

Fotbalisté Viktorie Žižkov jsou blízko postupu do první ligy

PRAHA

Fotbalisté Viktorie Žižkov jsou tři kola před koncem druhé ligy na nejlepší cestě doprovodit do nejvyšší soutěže jiný pražský klub Duklu, jež si zajistila postup v pátek. Viktoria vyhrála ve 27. kole 4:1 v Třinci a po zaváhání Jihlavy má na druhém postupovém místě náskok čtyř bodů.

Článek

Žižkov sice v Třinci, který se mohl v případě vítězství zapojit do postupového boje, od 8. minuty po brance Cepláka prohrával, pak ale vývoj otočil. Pražané se do brankové příležitosti dostali až v 41. minutě, Dočekal ji ale hned proměnil ve vyrovnávací gól. A v druhém poločase pak už po herním výpadku třinecké středové řady byli pány na hřišti fotbalisté Žižkova. Dočekal přidal v 57. minutě druhý gól, pak se ještě z brejků dvakrát trefil i Súkeník.

Jihlavské postupové ambice utrpěly trhlinu po porážce 0:1 v Mostě. Vysočina nyní musí doufat, že Žižkov v posledních třech kolech dvakrát ztratí. Jihlava navíc už potřetí za sebou nedala gól. O její porážce rozhodl v 18. minutě Armén Badaljan, jenž z voleje parádně trefil růžek jihlavské branky.

Karviná je stále ve hře o postup 

Na Jihlavu se může bodově dotáhnout Vlašim, jež své utkání 27. kola se Spartou B hraje 31. května.

Ve hře o postup zůstala Karviná, která po nejvyšší výhře v sezoně 5:0 nad Čáslaví ztrácí na čtvrtém místě na druhý Žižkov pět bodů. Dvě branky vstřelila zimní posila z pražské Dukly Vrána, jenž má na jaře na kontě šest gólů.

Hned dvě zahozené penalty viděli fanoušci v utkání Hlučína se Zlínem. Domácí nakonec vybojovali vítězství 2:1, které však na jejich sestupu nic nezmění.

Na předposledním místě tabulky zůstalo Znojmo, jež prohrálo s týmem ze Sezimova Ústí. Hosté vstřelili ve Znojmě čtyři branky a po výhře 4:1 slavili první jarní vítězství na půdě soupeře. Navíc Jasanský ve druhém poločase neproměnil penaltu.

Reklama