Hlavní obsah

Žižkov těsnou výhrou uhájil čtyřbodový náskok před třetí Jihlavou

PRAHA

Fotbalisté Žižkova zvítězili ve druhé lize nad Karvinou 1:0 a na druhém postupovém místě si udrželi dvě kola před koncem náskok čtyř bodů před Jihlavou. O důležité výhře Viktorie rozhodl v 86. minutě kapitán Tomáš Procházka.

Článek

Klíčový okamžik zápasu přišel po Zapalačově rohovém kopu, kdy se odražený míč dostal po Markovičově hlavičce k volnému Procházkovi a žižkovský záložník ho poslal do sítě.

Žižkov měl od začátku utkání navrch, ale Karviná dlouho odolávala i díky výborným zákrokům brankáře Kafky. Když už byl gólman hostů překonán, vykopl v 9. minutě míč z brankové čáry jeden z jeho spoluhráčů. Po hodině hry podržel svůj tým také žižkovský brankář Vaclík, který vychytal v šanci osamoceného Vránu.

Žižkovu tak stačí v závěrečných dvou zápasech k jistotě postupu jednou vyhrát.

Varnsdorf prohrál v Čáslavi a je čtrnáctý

Fotbalisté Varnsdorfu prohráli v 28. kole druhé ligy v Čáslavi 0:2 a v tabulce klesli na čtrnácté místo. Od předposledního Kladna je dělí dva body.

Zpočátku se hrálo bez většího vzruchu, ale 26. minuta pak hned přinesla změnu skóre. Sedláček vyhrál vzdušný souboj s Kotišem, gólman Porcal stačil Kunáškovu ránu pouze vyrazit a po Fikejzově dorážce do protipohybu se už jen ohlédl. Hosté se snažili podnikat rychlé protiútoky, ovšem Duchečka se jim pořádně zaměstnat nepodařilo.

Podobný začátek měla i druhá půle, ani jeden z týmů soupeřova brankáře dlouho neohrozil. Kunáškův gól rozhodčí neuznali pro ofsajd, Čemba hlavičkoval po rohu vedle a Hozdův jedovatý trestný kop čáslavskou bránu také těsně minul.

Pojistku na tři body domácí přidali v 83. minutě, když Šisler zastavil Jordáka a sám rozvinul protiútok. Přihrávkou vysunul Džafiče, který nabídl míč před prázdnou bránu Ptáčkovi.

Kladno nezvládlo zápas se Znojmem

Fotbalisté Kladna nezvládli v 28. kole druhé ligy zápas dvou kandidátů na sestup. Se Znojmem doma prohráli 0:1 a na čtrnáctý Varnsdorf ztrácejí dva body.

V Kladně se hrál velice opatrný fotbal, obě mužstva se soustředila na obranu a útočné aktivity bylo jako šafránu. Znojemští několik náznaků šancí nevyužili, ale gólem z 64. minuty pak důležitý zápas rozhodli. Jediný útočník Moravanů Vašíček střelou z otočky z hranice trestného území zamířil přesně k pravé tyči Jakubovovy branky.

Ve zbytku zápasu již hosté nervózního protivníka k ničemu nepustili. V nastaveném čase byl navíc vyloučen kladenský zadák Macháček za faul na pronikajícího Kováče, který už uháněl sám na domácí branku.

Žižkov - Karviná 1:0 (0:0)
Branka: 86. Procházka. Rozhodčí: Kovařík - Čecháček, Tacina. ŽK: Šťastný - Látal, Radzinevičius. Diváci: 1756.
Žižkov: Vaclík - Slodowy, Procházka, Kropík, Čermák - Bořil (79. Dočekal), Šťastný (77. Houžvička), Súkenník, Zapalač - Kalod (89. Mašek), Markovič. Trenér: Pulpit.
Karviná: Kafka - Pavlík, Motyčka, Mráz, Knötig - Ciku (67. Gonda), Jursa, Slončík (67. Hoffmann), Milosavljev (82. Radzinevičius) - Látal, Vrána. Trenér: K. Kula.
Čáslav - Varnsdorf 2:0 (1:0)
Branky: 26. Fikejz, 83. Ptáček. Rozhodčí: Příhoda - Jiřík, Pilný. ŽK: Mojdl, Kunášek, Džafič, Prášil - Pimpara, Kotiš, Koblížek, Rudnickij. Diváci: 318.
Čáslav: Ducheček - Kotrba, Ptáček, Šisler, Kunášek - Racko (69. Hušťava), Prášil, Mojdl, Džafič - Sedláček, Fikejz. Trenér: Abrhám.
Varnsdorf: Porcal - Ježdík, Pimpara, Koblížek, Hozda - Rudnickij, Jakobovský (69. D. Procházka), Breite, Kotiš (77. Klavík) - Chod (59. Čemba), Jordák. Trenér: Křeček.
Kladno - Znojmo 0:1 (0:0)
Branka: 64. Vašíček. Rozhodčí: Jech - Teuber, Kovařík. ŽK: Radosta - Lacko. ČK: 90. Macháček (Kladno). Diváci: 1050.
Kladno: Jakubov - Procházka, Samek, Macháček, Hajník - Holub, Čurda (59. Radosta), Wojnar (74. Puchmertl) - Bartoš (59. Štverák), Sklenář, Kabele. Trenér: Peřina.
Znojmo: Hrubý - Sukup, Jonov, Mička, Kazár (82. Švarc) - Zifčák (86. Kováč), Nepožitek, Hnaníček, Lacko, Lukáš (89. Trnovec) - Vašíček. Trenér: Smrček.

Reklama

Související témata: