Hlavní obsah

Mostecký kouč Barborík si po záchraně oddechl

Kolo před koncem sezóny se fotbalisté Mostu zachránili ve druhé lize. Mají za sebou složité období, v němž svou misi splnili. „Cítíme z toho radost, to je samozřejmé,“ oddechl si mostecký trenér Milan Barborík, který přišel k mužstvu v závěru soutěže místo kouče Aňona.

Článek

„Jako první úkol jsme si stanovili porazit Jihlavu, která v té době měla reálnou šanci na druhé a tudíž postupové místo v tabulce. Vydřeli jsme tři body, a to byl snad základ k té záchraně. Další dva zápasy jsme nezvládli, ale naštěstí jsme měli dostatečný bodový odstup před sestupovou příčkou,“ hodnotil Barborík.

Někdejší ligový fotbalista Nitry prošel v Mostě během roku třemi pozicemi. „Začínal jsem jako koordinátor, pak jsem pokračoval jako trenér ligového dorostu a nakonec mi bylo svěřeno áčko mužů. Dík za spolupráci patří i asistentu Hofmannovi a panu Zachovi, který mi pomáhal po svém nedávném návratu z trenérského angažmá v Austrálii,“ uvedl trenér. „Myslím, že jsou tady šikovní kluci. Ale musí se začít pracovat ještě tvrději. U áčka jsem skončil a nenáleží mi vyjadřovat se k budoucnosti kádru. Co se týče podmínek pro trénink a zázemí, tak Most má minimálně druholigovou úroveň. Půjde o to, aby se finanční situace uklidnila,“ dodal Barborík.

Kapitán mužstva a brankář Lukáš Paleček litoval, že tým prohrál se Žižkovem, i když to nemělo na záchranu vliv. „Bylo by lepší, kdybychom proti favoritovi získali body. Abychom vyvrátili nějaké spekulace, které jsou ve fotbale vždycky. Sice prožíváme úlevu, ale není důvod se po porážce nějak radovat. Můžeme si to ještě vynahradit v posledním kole v Třinci, kam už pojedeme v klidu s cílem užít si poslední zápas. Osobně se o osud klubu nebojím,“ líčil Paleček.

Reklama

Související témata: