Hlavní obsah

Hráči i trenér udělali obrovský kus práce, chválí prezident Žižkova Vinš po postupu

MOST

Obrovský kus práce, který vyvrcholil úspěchem. Tak hodnotí prezident Viktorie Žižkov Luděk Vinš postup tohoto pražského celku do fotbalové Gambrinus ligy. Však také patřil k prvním gratulantům hráčům přímo v kabině po zápase v Mostě, kde Viktoriáni stvrdili svoje celoroční snažení.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Viktorie Žižkov Luděk Vinš

Článek

„Nadšení je veliké a radost bezmezná. Tým odváděl vynikající výkony. A těší mě to o to víc, že jsme měli hodně mladých hráčů. Trenéru Pulpitovi i sportovnímu vedení klubu se povedlo sestavit kvalitní mužstvo, na které bylo spolehnutí,“ líčil Vinš.

A připomněl, že loni se kádr zásadně odměnil. „Zpočátku jsme nedokázali zúročit hru na domácím hřišti, kluci se teprve sehrávali. Ale postupně šli nahoru a venku jsme sbírali body jako na běžícím pásu,“ ohlédl se klubový prezident.

Klub dlužil hráčům peníze. „Není žádné tajemství, čím to bylo celé vyvolané. Tedy naším sporem s Baníkem Ostrava, což nám situaci hodně zkomplikovalo. Museli jsme dostát svým závazkům a klukům jsme garantovali, že jim doplatky vyrovnáme. První peníze jsme začali splácet v pátek. Asi to nezvládneme do nástupu na dovolenou, ale po návratu se jich dočkají,“ tvrdil Vinš.

Novinkou bude vyhřívaný trávník

A naznačil, že klub chystá instalaci vyhřívaného trávníku na vlastním stadiónu. „Proto zažádáme, abychom první zápasy nové sezóny hráli na hřištích soupeřů. Položení vyhřívání chceme stihnout co nejdříve, ale do začátku ligy to asi ještě nebude,“ uvedl Vinš.

Největším hráčským klenotem Žižkova je brankář Tomáš Vaclík. Udrží ho Viktorka? „Kdybychom ho neměli, kdoví, jestli bychom postoupili. Ale sezóna pro něj ještě nekončí. Tomáš má před sebou mistrovství Evropy do 21 let, kde bych přál české reprezentaci úspěch, a tudíž i Tomášovi osobně. Uvidíme, jaký o něj bude zájem ze strany jiných klubů. Už jsme s ním o tom hovořili, ale Vaclík má jednu velkou výhodu. Všechno si dokáže srovnat v hlavě,“ rozjímal klubový šéf.

Kde bude nutné podle něj tým doplnit? „To nechám na trenérovi a klubovém manažerovi, kteří rozhodnou, jaké posty budou chtít posílit, nebo nahradit,“dodal Vinš.

Reklama

Související témata: