Hlavní obsah

Znovu se těším na práci hlavního trenéra, říká mostecký Zach

Po sedmi letech se vrátil na trenérskou lavičku fotbalistů Mostu kouč Michal Zach. A obnovenou premiéru si odbyl už ve středečním přípravném zápase s prvoligovými Teplicemi v Modré na Děčínsku. „Na novou práci se těším, i když vím, že obstát v druholigové konkurenci nebude pro náš tým po odchodech stěžejních hráčů snadné,“ svěřil se Zach v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Váhal jste dlouho nad mosteckou nabídkou?

Přiznám, že jsem registroval i zájem ze slovenského Tatranu Prešov, který hraje tamní první ligu. Zaletěl jsem se do Prešova i podívat. Ale dal jsem přednost Mostu a nepociťuji, že bych snad udělal nějakou chybu. Po obdobích, kdy jsem byl asistentem Víti Lavičky ve Spartě a v australském Sydney, budu pracovat znovu jako hlavní trenér. Naposledy jsem jím byl před třemi lety v prvoligových Bohemians 1905 a předtím v Liberci.

Jaké jsou vaše první poznatky z mosteckého angažmá?

Už v závěru minulé sezóny jsem měl možnost být poblíž mužstva v roli konzultanta a na základě toho jsem se rozhodl převzít i trenérskou pozici. Já se svých úkolů nebojím a počítám s tím, že mohou nastat různé okolnosti. Ale s tím se potýkají i ostatní mužstva. Doufám, že se podaří dát dohromady tým, který nebude mít problémy se záchranou.

Jaké hráče jste ztratili?

Řeší se odchod brankářské jedničky Palečka na severní Moravu, pravděpodobně do Karviné. Francouzský obránce Lafrance odešel do Viktorie Žižkov, kde je na zkoušce i Schut. Arménský útočník Badaljan zamířil do Baníku Ostrava. Na odchodu jsou i Franěk, Jedinák.

Mohou se zmínění cizinci, kteří odcházejí z Mostu, prosadit trvaleji v první lize?

Záleží jen na nich. Žižkovský trenér Pulpit oba mostecké kluky, které má nově v kádru, zná ze své štace právě v Mostě. A myslím si, že jim dá šanci, aby se ukázali.

Reklama

Související témata: