Hlavní obsah

Kabíček ve vedení druholigového Mostu zřejmě skončí

Dosavadní předseda představenstva druholigového Baníku Most Petr Kabíček v pátek zřejmě odejde z vedení klubu. Odvolání stávajícího managementu si přeje radnice a majoritní akcionář, italská firma SIAD, ji zřejmě podpoří. ČTK to dnes řekl její zástupce Alessio Conton. SIAD se s městem chce dohodnout na novém obsazení funkcí ve vedení, Kabíček v něm už ale zřejmě nebude.

Článek

O odvolání Kabíčka se hovoří od loňska a tlačí na něj právě město, které mu vytýká špatné hospodaření. Klub zase radnici vyčítá, že zablokovala prodej stadionu soukromému investorovi, který tam prý chtěl postavit obchodní centrum. Město vlastní 10,9 procenta akcií klubu, Kabíček osm procent a zbytek patří italskému výrobci technických plynů SIAD.

Postoj italského výrobce technických plynů byl v poslední době nejasný. Zástupci města se začali bát, že s Italy naposledy jednali začátkem června a že původní dohody neplatí. Zdrženlivost italského vlastníka už zablokovala obě předchozí valné hromady, na nichž se radnice o personální změny pokoušela. Na jistotě během července nepřidal ani fakt, že Conton si změnil telefonní číslo a na starém nebyl k zastižení, v pondělí se ale ČTK sám ozval. Na původních dohodách se prý nic nemění.

"Měli jsme teď ve firmě hektičtější období a fotbalu se tolik nevěnovali, ale pořád platí, že stávající vedení by mělo ve funkcích skončit. S městem se ještě musíme dohodnout na tom, kdo v něm bude sedět," řekl ČTK Conton. Že by v novém vedení figuroval i Kabíček, to podle něj pravděpodobné není. Kabíček už před víkendem odmítl svou pozici v klubu komentovat. Sám se prý zachová tak, aby to bylo pro dobro klubu. Valná hromada se má uskutečnit v pátek 29. července.

Kabíček přivedl Most v roce 2005 do ligy; tehdy byl klub dokonce bohatší než sousední a slavnější Teplice. Hospodařil až se 100 miliony korun ročně, ale v roce 2008 stejně sestoupil a teď ale musí na dospělý fotbal stačit jen 15,5 milionu korun. Rozpočet je přitom dvojnásobný, ale ukrajují z něj splátky rekonstrukce stadionu a provoz mládežnické akademie. Klub měl vloni dluhy u sociální správy, letos v létě je ale zaplatil a získal podmínečně druholigovou licenci. Zřejmě mu k tomu pomohl i prodej mladého Jakuba Hory do Plzně, od níž podle informací ČTK inkasoval asi šest milionů korun.

Reklama

Související témata: