Hlavní obsah

Favorizované Brno vyhořelo v Mostě

PRAHA/MOST

Tragicky vstoupili do druhé ligy fotbalisté Zbrojovky Brno, kteří jsou po sestupu z nejvyšší soutěže pasováni na největšího favorita soutěže. V neděli podlehli 0:1 v Mostě domácímu týmu, jenž se na jaře zachránil až v předposledním kole a v létě mu odešlo šest hráčů základní sestavy. O výsledku rozhodl běloruský záložník Ruseckij v 65. minutě, když pohotově překonal brankáře Bureše.

Článek

„Po solidním začátku jsme se zbytečně zatáhli a nedokázali jsme se vyrovnat s houževnatou hrou soupeře,“ hlesl zklamaný trenér Brna René Wagner, který postrádal zraněného útočníka Švancaru. „Na jeho absenci se nemůžeme vymlouvat, měli jsme vyhrát i bez něj,“ tvrdil kouč Zbrojovky.

Naopak spokojen byl mostecký trenér Michal Zach, který se vrátil do českého fotbalu po dvou letech, strávených v australském Sydney, kde byl asistentem Lavičky. „Řada našich hráčů debutovala ve druhé lize, ale brzy ztratili respekt a premiéra jim vyšla dokonale,“ liboval si Zach.

Most - Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)
Branka: 65. Ruseckij. Rozhodčí: K. Hrubeš - Košec, Zeman. ŽK: Rosendo, Nikovski - Král. Diváci: 885.
Most: Pokorný - Jendruščák, Bohata, Hofmann, Řehák - Ruseckij (83. Christof), Nikovski, Rosendo, Oboya (66. Bednář) - Danoski, Frnoch (78. Vodička). Trenér: Zach.
Brno: Bureš - Pašek, P. Buchta, Zbožínek, Král - Fall (73. Radinovič), Simerský (75. Buchta), Hromek, Sedláček - Došek, Doležal (79. Šamánek). Trenér: Wagner.
Varnsdorf - Vlašim 0:1 (0:0)
Branka: 62. Matějka. Rozhodčí: Kocourek - Mencl, Blažej. ŽK: Kotiš, Rudnickij, J. Procházka, Martan - Janda, Průcha, Kotyza.
Varnsdorf: Porcal - Kotiš, Pimpara, Martan, Jordák - Koblížek, Jakobovský, Hauer, Chod (81. Mach) - Rudnickij, J. Procházka. Trenér: Křeček.
Vlašim: Toma - Vebr, Petrů, D. Nešpor, Mareš - Janda, Kotyza, Pokorný, Průcha (84. Norek) - Strnad, Vrťo (61. Matějka). Trenér: Nádvorník.

Reklama

Související témata: